Els Amics de L’Òpera de Girona presenten romances i cors famosos de les sarsueles més conegudes

Els solistes i cor actuaran sota la batuta de Conxita Garcia i amb la col·laboració del pianista i compositor Santi Escura

En aquest darrer recital organitzat pels Amics de L’Òpera de Girona es presentaran romances i cors famosos de les sarsueles més conegudes del repertori. A més D’un conjunt de solistes vocals de L’àmbit gironí, també hi participarà el Cor dels Amics de L’Òpera de Girona. La creació del cor per interpretar obra lírica és un dels projectes vertebradors D’aquesta associació, que es materialitza en el cicle que protagonitzen a L’Auditori.

Santi Escura

Santi Escura (1971) és compositor i pianista resident a L’Alt Empordà. És professor de música del Casino Menestral de Figueres i ha rebut nombrosos premis de composició. Ha participat en més de 20 treballs discogràfics com a compositor, pianista i director, entre els quals destaquen The Gospel X-Perience in Symphony, estrenada a L’Auditori de Girona; Nexe (obra encàrrec de la Fundació Gala-Dalí ) i Cançons de la cançó (amb L’Orquestra de Cambra de L’Empordà i el cantant Joanjo Bosk), entre D’altres. En L’àmbit àudio-visual, ha compost la banda sonora de Tras las puertas, de Chema del Pozo i Alberto Quintanilla, Boletos, por favor, del realitzador Lucas Figueroa, i el documental Figueres, febrer del 39. En la seva faceta de pianista ha actuat arreu de Catalunya com a gran part D’Europa, amb composicions clàssiques i de música moderna. Actualment és membre del Trio Menestral Tango, Jordi Paulí Quartet i és director de la Orquestra Jove Versatile.


Conxita Garcia

Conxita Garcia és una de les batutes corals més destacades dins del panorama musical espanyol. Ha estat directora i fundadora de prestigioses formacions corals com el Cor Jove de L’Orfeó Català (Palau de la Música Catalana) i és, en L’actualitat, Directora Assistent del Cor del Gran Teatre del Liceu (Barcelona) i Presidenta de la Federació Corals Joves de Catalunya. Com a directora ha actuat, principalment, al Palau de la Música Catalana, així com en alguns dels centres musicals més importants de L’Estat espanyol i Europa. També ha actuat, amb gran èxit de públic i crítica a L’Auditori Nacional de Madrid. El seu repertori és molt ampli, i abraça un variat ventall D’obres polifòniques, música tradicional, òpera i les grans obres del repertori simfònic-coral. Ha enregistrat diversos concerts en directe, per a la ràdio i la televisió. Des de 1990, és presidenta de la Federació Corals Joves de Catalunya (CJC).

Etiquetes:
,