Els Catarres, Doctor Prats i El Pot Petit encapçalen la programació del Festivalot

Incorpora activitats de cultura popular amb la Fal·lera Gironina i la geganta Rigoberta

Redacció.- La 9a edició del Festivalot, el Festival de Música en Família de Girona, se celebrarà els dies 27 i 28 de maig a l’Auditori de Girona i al parc de la Devesa. Els Catarres, Doctor Prats, Bob Marley for babies, Les Aventures del Lleó Vergonyós (espectacle de titelles d’El Pot Petit) i Edu Esteve del programa televisiu Eufòria són els caps de cartell d’enguany.

Els primers artistes confirmats s’han presentat aquest dimarts amb la participació del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; els components d’Els Amics de les Arts i directors artístics del festival, Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Daniel Alegret, i la directora del festival, Rita Peré.

La cultura és un element clau per fomentar una ciutadania crítica, activa i cohesionada. Aquest objectiu depèn de la capacitat de fer arribar la cultura a tothom i a tot arreu. El Festivalot és un exemple clar d’aquest objectiu, ja que és un festival que busca que els infants gaudeixin, potser per primer cop, de la cultura i de la música en directe de ben petits“, ha afirmat el vicealcalde Quim Ayats.

El Festivalot és un autèntic festival, amb música de tots els estils i amb grups de grans, només que pensat per a les famílies, perquè petits i grans puguin gaudir junts de la música sense etiquetes. I això és el valor d’aquest festival, la seva aposta per la creació de nous públics. Atraure famílies de tot el país que volen gaudir del festival. Gràcies a les persones organitzadores per ajudar a conrear l’afició a la música en els nostres infants. Perquè la música estimula, fa interactuar, ajuda a la formació com a persones i contribueix al benestar i a la integració”, ha explicat el vicepresident segon Albert Piñeira.

Com a novetat per aquesta nova edició, el Festivalot incorpora activitats de cultura popular a la seva programació amb la Fal·lera Gironina – Colla Gegantera de Girona, la geganta Rigoberta de la Bisbal d’Empordà i la col·laboració d’El Foment. Es faran diversos tallers de cultura popular per als infants i les seves famílies.

El festival manté el seu format de concerts d’alta qualitat i de tots els estils per a tots els públics. A més, la proposta d’activitats paral·leles, serveis a les famílies i zona de furgoteques garanteixen un cap de setmana 100% familiar i 100% musical a Girona.

El festival manté la seva oferta de preus amb descompte segons nombre d’entrades comprades, que fa que segons els concerts adquirits els preus vagin de 2 a 12 euros. Les entrades ja estan a la venda a la web del Festivalot.

El cartell del Festivalot 2023 ha estat realitzat amb la col·laboració de l’Escola Carme Auguet de Girona i el Projecte Cultural La Volta. A més, l’esdeveniment manté el vessant solidari i col·laborarà amb la Fundació Albert Bosch, que té com a objectiu promoure la investigació i la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils i, en general, contribuir al benestar de les persones durant la seva vida.

El Festivalot va celebrar la seva primera edició l’any 2015. En un inici ubicat al centre de Girona, amb els concerts principals al Teatre Municipal, a la plaça del Pallol, a la plaça de la Independència i a l’Auditori de La Mercè. Després d’una rebuda excepcional i de demostrar un gran poder de convocatòria, el Festivalot es va desplaçar a l’Auditori de Girona i al parc de la Devesa, on les famílies poden gaudir d’un espai ampli i segur.

El projecte del Festivalot es basa a voler apropar la música en directe de qualitat a les famílies amb infants, per poder gaudir junts de la música de tots els estils. Tots els horaris dels concerts són diürns, els repertoris dels artistes s’adapten al públic familiar, hi ha serveis adaptats a les famílies i es tenen en compte totes les necessitats que pot tenir el públic familiar per convertir Girona en territori 100% musical i 100% familiar durant un cap de setmana. La convocatòria del Festivalot reuneix unes 20.000 persones durant l’últim cap de setmana de maig a Girona.