Els centres de l'Obra Social 'la Caixa' van rebre més de 1,6 milions de visitants el 2011

Les exposicions més visitades van ser, en el cas de CaixaForum, 'Retrats de la Belle Epoque' i 'La ciutat de Sagnier', i 'Dinosaures del desert del Gobi' pel que fa a CosmoCaixa

Els centres de l’Obra Social “la Caixa” a la ciutat de Barcelona ?CaixaForum i CosmoCaixa-, han tancat l’any 2011 amb un total de 1.612.811 visitants.

El Centre Social i Cultural de l’Obra Social “la Caixa”, CaixaForum Barcelona, va rebre un total de 782.529 visitants al llarg del 2011. Entre les diferents activitats que van tenir lloc durant l’any passat, la major afluència de públic la van registrar les exposicions, seguides de les activitats educatives, els concerts, i les activitats familiars. Les mostres de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació “la Caixa” Humà massa humà, així com les exposicions dedicades als Retrats de la Belle Epoque i a La ciutat de Sagnier, se situen com les propostes més concorregudes i sumen gairebé 390.000 visitants. A aquestes cal afegir les exposicions ara en curs, Els Ballets Russos de Diaghilev i Impressionistes. Mestres francesos de la col·lecció Clark, que tancaran les portes al gener i febrer, respectivament, com algunes de les més vistes en els 10 anys d’història de CaixaForum Barcelona. El centre, que des del 2002 ha rebut més de 7 milions de visitants, celebrarà aquest trimestre el seu desè aniversari amb les mostres dedicades a Delacroix i Goya.
 
Pel que fa a CosmoCaixa, el Museu de la Ciència de l’Obra Social “la Caixa” a Barcelona, va rebre durant l’any 2011 un total de 830.282 visitants. Les exposicions que van registrar més afluència van ser Dinosaures del desert de Gobi, una de les més visitades des de que es va inaugurar el centre. D’altra banda, a finals de desembre CosmoCaixa va inaugurar un nou Planetari 3D, únic a Espanya i un dels més avançats del món adaptat per a tots els públics, que permet contemplar L’univers com mai. Des de la seva inauguració el 2004, el nombre de visitants de CosmoCaixa Barcelona ha superat els 6 milions i ha aconseguit que moltes persones, sobre tots els més joves, s’acostin a la ciència i aprenguin aquesta disciplina de manera divertida.

Etiquetes: