Els Circs de Nadal: un model d'èxit a tot Europa

Arriba a Girona un nou concepte d’espectacle que suma 3 elements fascinants: la màgia del Nadal, l’encís del Circ internacional de qualitat i la bellesa del patinatge sobre gel.

Primer a França i, poc a poc, a la resta d’Europa, des de finals dels anys setanta, s’ha anat estenent el costum per a moltes famílies d’assistir a grans espectacles de circ organitzats especialment per a les dates nadalenques. Els espectacles són un mosaic d’atraccions internacionals de disciplines circenses ben dispars (malabaristes, trapezistes, acròbates, mags…) ambientades en l’època del Nadal ja sigui pel vestuari, les coreografies, la música o els decorats. Com a tret general un gran espai d’acollida amb ambientació 

En els darrers anys assistim, per part de grans ciutats com Barcelona o Madrid, a un esforç creixent per convertir el Nadal en un dels moments de principal atracció turística. Com si d’una festa major al desembre es tractés, es vertebren rics programes d’activitats capaços d’engrescar al forani per a fer de la destinació l’escenari del seu Nadal.

Per Nadal, Girona s’il·lumina per a posar llum a tots els somnis i desplega una extensa programació d’activitats pensades especialment per a les famílies i pels més menuts, grans protagonistes d’aquests dies. L’encesa dels llums de Nadal dóna el tret de sortida a mercats i fires nadalenques que des de la Rambla fins a la Plaça de la Independència passant pel carrer del Carme i el Pont de Pedra ofereixen els més atractius productes artesanals, objectes de regal, fanals, arbres de Nadal o figures com les de la tradicional Mostra de pessebres a la Carbonera. Cantades de nadales en carrers i places, quines, sardanes, cagations o l’arribada dels Reis d’Orient omplen de color unes diades especials.

Tot programat per a fer que d’aquestes festes en tinguem un record entranyable. Són dies de retrobament, de carrers il·luminats, de seure a taula en família… i ara també de gaudir plegats d’un dels millors espectacles de circ mai vistos fins ara a la ciutat: El Gran Circ de Nadal de Girona sobre Gel!

El Gran Circ de Nadal pretén esdevenir una de les principals activitats del Nadal de Girona, aplegant al voltant de la seva pista tant espectadors gironins com d’altres arribats a la capital provincial per a gaudir de l’espectacle i dels seus altres atractius: els de tot l’any i els que brollen especialment en aquestes dates tan entranyables.