Els dijous de juliol, programació musical al MACBA es viu

El cicle musical Contínuum esta format per cinc concerts

El MACBA es viu ofereix els dijous del mes de juliol, a les 19.30 hores, el cicle musical Contínuum. Aquest cicle de cinc concerts posa en continuïtat destacades peces del repertori musical del segle XX amb propostes musicals contemporànies. Cada sessió consisteix en un contínuum musical sense pauses a partir d’un diàleg que s’obre a diferents llenguatges i metodologies musicals en els que els instruments tradicionals, en ocasions, es combinen amb altres tipus de dispositius sonors. El programa consta de cinc concerts, cadascun protagonitzat per un instrument i es planteja com una successió d’experiments.

Programa

► 2 de juliol. Variacions electròniques del Contínuum de György Ligeti a càrrec de Roc Jiménez de Cisneros (EVOL). Aquestes variacions són una mostra de l’extens treball de reinterpretació d’aquesta cèlebre composició per a clavicèmbal que Roc Jiménez de Cisneros i Stephen Sharp realitzen des de l’any 2011 a través de la publicació de cassets a diversos segells discogràfics.

► 9 de juliol. Eric Monfort, percussionista solista i membre de diverses formacions nacionals i internacionals, interpretarà un repertori que inclou composicions de Iannis Xenakis, Morton Feldman, David Lang, Louis Aguirre i el mateix Eric Monfort.

► 16 de juliol. La violoncel·lista  Erica Wise, membre del grup instrumental especialista en música contemporània Experimental Funktion, posarà en continuïtat la música de György Ligeti, Morton Feldman, Kaija Saariaho i Tristan Perich.

► 23 de juliol. El pianista John Tilbury, reconegut intèrpret del repertori de l’Escola de Nova York, i membre del llegendari col·lectiu de lliure improvisació AMM, interpretarà la seva pròpia música juntament amb la de Frederic Mompou, Howard Skempton, Dave Smith i Terry Jennings.

► 30 de juliol. Ferran Fages tancarà el programa amb la presentació de What might occur, una sèrie de relectures per a guitarra acústica i ones sinusoïdals de la composició Triàdic Memories de Morton Feldman.

Etiquetes:
, ,