Els directors argentins Daniel Veronese i Mariano Pensotti prenen força en la Setmana de Programadors amb els seus nous espectacles

A vegades em sembla que et veig, dirigit per Mariano Pensotti i coproduït per El Canal-Centre D'Arts Escèniques de Salt/Girona, utilitza tres espais diferents de Girona i inclou la participació de quatre escriptors

Mariano Pensotti, autor i director argentí, torna enguany al Temporada Alta -ja ho va fer L’any 2008 amb La Marea- amb ‘A vegades em sembla que et veig’, dins el marc de la Setmana de Programadors i en estrena absoluta a L’estat espanyol. El muntatge, que es podrà veure en tres espais diferents de Girona (estació de tren ADIF, el Mercat de Lleó i la Sala Platea-Tourmix), es basa en L’observació per part de quatre escriptors de les escenes quotidianes que es desenvolupen en aquests recintes. Posteriorment, escriuen sobre allò que veuen.

La creativa i innovadora proposta, que es podrà veure en tres sessions diferents, compta amb el reconegut escriptor Josep M. Fonalleras, i els joves dramaturgs Marta Buchaca, Jordi Casanovas i Ferran Joanmiquel, que fabularan sobre el que passa en cada moment, però també sobre altres coses, inventades, històriques o personals, i tot allò que escriguin es projectarà en pantalles de vídeo. Els espectadors ocasionals assistiran en directe a la construcció del relat, realitat o ficció, i tindran la possibilitat d’intervenir-hi, d’actuar-hi, d’esdevenir protagonistes.

Per altra banda, aquesta mateixa setmana Temporada Alta també comptarà amb L’estrena a Catalunya D’un espectacle argentí dirigit per Daniel Veronese, a partir del text ‘La gavina’ D’Anton Txèkhov. ‘Los hijos se han dormido’ arriba al festival els dies 19 i 20 de novembre en tres funcions a la sala La Planeta, interpretada per Maria Figueras, Berta Gagliano, Fernén Mirás, Maria Onetto, Roly Serrano i Marcelo Subiotto, entre D’altres.

Amb aquesta obra, el reconegut actor, dramaturg i director argentí, que participa al festival per quarta vegada, conclou magistralment una trilogia que va començar amb ‘Un hombre que se ahoga’, una versió lliure de ‘Les tres germanes’, i que va continuar amb ‘Espía a una mujer que se mata’, que parteix D’un altre clàssic de Thèkhov, ‘Oncle Vània’. A ‘Los hijos se han dormido’, el director canvia la condició dels personatges de L’obra original però en conserva L’essència i aconsegueix així dotar-los D’una nova dimensió.

Etiquetes: