Els discos i concerts de Nadal de Satélite K

El segell discogràfic presenta algunes de les novetats del Nadal

Redacció.- El Nadal arribarà amb molta música del segell discogràfic Satélite K.

JUDIT i MERITXELL NEDERMANN

Les germanes Neddermann presenten per primera vegada un disc concebut i treballat conjuntament, Present. Les Nadales de sempre  i també una peça original, un poema de Salvador Espriu musicat especialment per a l’ocasió. Dos universos musicals que parteixen de la mateixa llavor però que al llarg del seu recorregut han conegut indrets diferents. Ara es posen en comú per oferir aquestes cançons, buscant una sonoritat nova i lleugera en aquestes melodies que tant s’han sentit i compartit durant el Nadal.

 

 

AROUND THE CHRISTMAS TREE

En el nostre entorn més immediat, sense anar més lluny, el pianista Ignasi Terraza s’ha convertit en un autèntic especialista en la matèria. En aquest cas amb la complicitat d’una veu i un artista únics com Randy Greer, a qui desitjaríem escoltar més sovint en tot tipus de registres; amb Horacio Fumero al contrabaix i Esteve Pi a la bateria i la guitarra de Josep Traver i les percussions de Yonder Dejesús i a tot això li sumem la cirera que suposen les col·laboracions d’Andrea Motis i d’una ‘misteriosa’ MG.

 

CHRISTMAS SWINGS IN BARCELONA

Una relectura de melodies nadalenques en clau de jazz, on es combinen els temes de to alegre i optimista amb altres més sentits que beuen del gòspel i el blues. La magnífica veu de Randy i l’energia de swing projectada per la banda ens faran sentir en una autèntica festa nadalenca amb ritme de swing. Randy i Ignasi han col·laborat durant més de vint anys i comparteixen, entre altres coses, una admiració comuna pel gran Nat King Cole.

 

 

 

VILLANCICOS PROFANOS

Les Nadales festives i eròtico-burlesques. Tot i que té els seus orígens al segle XIV, no és fins al XVI quan el terme “villancico” s’associa a diverses festivitats i patronats. Va tenir durant segles una accepció canviant que va servir per representar peces musicals fins que al segle XIX es generalitza l’expressió pels cants de Nadal. El repertori nadalenc de la baixa Andalusia aglutina no només Nadales, sinó que dóna especial protagonisme al romancer i al cançoner; fusionant el religiós amb el profà de tot temps i lloc; que antigament es caracteritzava per les seves singulars variants poètiques i musicals. El repertori presentat en aquest CD aborda estrofes i romances de caràcter profà sota l’estela del jocós; festiu; eròtic i burlesc.

Etiquetes: