Els escriptors organitzen unes jornades per parlar de creació i drets D’autor en L’àmbit digital

Editors, autors i experts en noves tecnologies participaran, el 9 i 10 de juny, en el certamen organitzat per L'AELC i L'ACEC

Els nous formats i els nous models de negoci en el sector del llibre, els drets D’autor en L’àmbit digital i les innovacions en L’escriptura que plantegen aquests canvis són alguns dels temes que abordaran les jornades ?Literatura i àmbit digital: drets i creativitat’, organitzades per L’Associació CoL’legial D’Escriptors de Catalunya i L’Associació D’Escriptors en Llengua Catalana, amb el patrocini de CEDRO. L’acte, que es durà a terme al CoL’legi de Periodistes de Catalunya els dies 9 i 10 de juny, comptarà amb la participació de diferents editors, com Ernest Folch i Enric Faura; experts en noves tecnologies, com Llorenç Valverde; advocats especialitzats en drets D’autor, com Mario Sepúlveda i Raquel Xalabarder, i autors, com el poeta Ramon Dachs i la periodista Ada Castells.
 
Les jornades pretenen, no només tractar la problemàtica a L’entorn dels nous formats i dels drets digitals que se?n deriven, sinó també ressaltar el paper dels autors en aquest procés de canvi i la seva manera D’apropar-se al fet literari. D’altra banda, també es posarà damunt la taula L’estat actual de confusió que genera el tema dels drets digitals entre els escriptors.

La primera sessió de les jornades, dimecres 9 de juny, inclourà la taula rodona ?Nous formats, nous negocis’, a les 18.30 hores, amb la participació de L’editor Ernest Folch, el professor i editor digital Xavier Badosa, i Enric Faura, director de les plataformes edi.cat i edibooks.com. La segona taula del dia, a les 19.45 hores, tractarà els ?Drets digitals’ i hi intervindran la directora del Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) Magdalena Vinent, L’advocat Mario Sepúlveda, un dels artífexs de L’elaboració dels nous contractes D’edició acordats recentment amb el Gremi D’Editors de Catalunya, i Raquel Xalabarder, professora i experta en drets D’autor.
 
?Alternatives al copyright’ serà la primera taula rodona del segon dia de les Jornades, dijous 10 de juny, a les 18.30 hores, amb tres ponents experts en noves tecnologies i drets D’autor: Ernest Abadal, professor de Biblioteconomia i Documentació i autor de diversos llibres sobre publicacions digitals; Ignasi Labastida, expert en Creative Commons, i Llorenç Valverde, vicerector de Tecnologia de la UOC. Les Jornades finalitzaran amb la taula ?Noves perspectives en la creació i la innovació de L’escriptura?, a les 19.45 hores, amb  les ponències de Laura Borràs, professora de Teoria de la Literatura a la UAB i especialista en literatura digital, i Ramon Dachs, escriptor a mig camí de L’art, la poesia i la tecnologia.

Programa de les Jornades:

Dimecres, 9 de juny

18.30 h -19.30 h
?Nous formats, nous negocis’
Participen: Ernest Folch, Xavier Badosa i Enric Faura
Modera: Valentí Gómez i Oliver
 
19.45 h ? 20.45 h
?Drets digitals’
Participen: Mario Sepúlveda, Magdalena Vinent, Raquel Xalabarder
Modera: Guillem-Jordi Graells
 
Dijous, 10 de juny

18.30 h ? 19.30 h
?Alternatives al copyright’
Participen: Ernest Abadal, Ignasi Labastida, Llorenç Valverde
Modera: Mercè Canela
 
19.45 h ? 20.45 h
?Noves perspectives en la creació i la innovació de L’escriptura?
Participen: Laura Borràs, Ramon Dachs
Modera: Ada Castells   

Etiquetes: