Els espais naturals de la Fundació Catalunya-La Pedrera finalitzen l'any 2013 amb un augment de visites

El nombre de visitants ha crescut un 10% respecte l’any 2012

Els 24 espais (7834 ha) que conformen la Xarxa d’Espais Natura de la Fundació Catalunya-La Pedrera han rebut, el 2013, 410.000 visitants en total.
Aquests espais naturals d’alt valor ecològic i paisatgístic són els que la Fundació té en propietat arreu de Catalunya per tal de garantir-ne la seva conservació. En alguns d’aquests espais, la Fundació també hi desenvolupa programes d’educació ambiental, i impulsa iniciatives que contribueixen al desenvolupament local.
Els 5 espais més visitats són: Montserrat- Coll de Can Maçana (PN de la Muntanya de Montserrat), amb 67.000 visitants; el Congost de Mont-Rebei (Pallars Jussà), amb 50.000; Can Morgat (Pla de l’Estany), amb 47.000; l’Estany d’Ivars i Vila-sana (Pla d’Urgell) amb 40.000 i Puigventós (Baix Llobregat i Vallès Occidental) amb 36.000.
També cal destacar que part d’aquests visitants, 24.500, han participat en els programes estades i activitats oferts en els equipaments a la natura de la Fundació: MónNatura Pirineus (Pallars Sobirà), MónNatura Delta de l’Ebre i la Rectoria d’Alinyà (Alt Urgell). Aquests programes tenen la missió de sensibilitzar la societat en el respecte a la natura i els valors ambientals.
Finalment, les dades obtingudes a través dels comptadors que té instal·lats la Fundació a 6 espais de la Xarxa, i altres estudis de freqüentació, constaten la tendència a l’alça i l’increment dels visitants d’un 10%, en relació al 2012. Aquest fet mostra el creixement en l’interès de la societat pel patrimoni natural i cultural d’aquests espais naturals.