Els gironins Minerva presenten el seu disc de debut, M, una visió personal i fresca del pop d'arrels negres

L'àlbum ja es pot adquirir a les principals plataformes digitals i físicament estarà disponible a partir del 8 de març

El grup gironí Minerva presenta el seu disc de debut, M (autoeditat, 2016), un àlbum amb una visió personal i fresca del pop d’arrels negres. Enregistrat durant el 2015, el disc ja es troba disponible a les principals plataformes digitals i es posarà a la venda físicament el 8 de març. 

De nom mitològic i essència artesanal, Minerva està format -en el seu nucli- per la cantant Abril Gabriele i el guitarrista Lluís Rodríguez (exmembre de The Pepper Pots). Amb influències d’estils com el soul, rythm and blues, funk, rock o pop, entre d’altres, beuen de les experiències anteriors per portar-nos per camins amb marques totalment personals. Capaços d’eriçar-nos la pell amb cançons de gran sensibilitat i profunditat, també es deixen anar amb força per sacsejar-nos i posar-nos davant del mirall allò que ens remou. 

El seu disc de debut, M (autoeditat, 2016) és un treball amb vuit cançons en anglès que parlen dels estats emocionals de la vida, des del despertar (“Morning Tea”) passant per l’amor i el desamor (“You Don’t Care”, “Forget About It”, “By My Side”), la llibertat i la mort (“I’m Free”) o la revolta davant les convencions (“Kill Bond”). Amb una veu inspirada en la música negra (des de Lauryn Hill fins a Amy Winehouse) i unes composicions plenes de detalls sonors, presenten una visió pròpia i fresca del pop amb arrels negres. 

Enregistrat als Estudis Ground de Cornellà del Terri (Pla de l’Estany, Girona) durant el 2015, M compta amb la participació d’Abril Gabriele (veu), Lluís Rodríguez (guitarra i composició), Enric Fluvià (baix) i Juan Pérez (bateria) i amb les col·laboracions d’Ireneu Grosset (piano i Hammond), Domènec Surroca (violoncel) i Laura Codina (flauta). El disc ja es troba disponible en digital a les principals plataformes (iTunes, Spotify, Amazon…) i físicament a partir del 8 de març. 

Minerva es forma l’any 2014 a Girona de la mà d’Abril Gabriele i Lluís Rodríguez. Actualment també formen la banda Enric Fluvià i Juan Pérez.

Nascuda a Buenos Aires i criada a Catalunya, Abril Gabriele sempre ha estat envoltada de música. Comença a apropar-se a l’estil R&B cantant com a corista en un grup de rap i posteriorment a duet amb Janah Alice Cheen per participar al concurs de cant i composició Salt the Musics. Als disset anys, aprofitant un estiu treballant a Londres, té l’oportunitat de formar-se amb la reconeguda professora de cant Jennifer May. Encara ara, segueix formant-se amb ella en visites puntuals a la capital londinenca i amb el tenor gironí Jordi Homs. Actualment, a més de formar part de Minerva també és integrant i solista de The Gospel Viu choir, un dels cors gospel més reconeguts a l’Estat espanyol. 

Després de passar per molts grups i formacions, al 2002 el guitarrista i compositor gironí Lluís Rodríguez va entrar a formar part de The Pepper Pots. Amb aquesta banda ha fet més de 400 concerts per tot el món, i ha gravat 6 discos d’estudi. També ha fet de guitarrista de sessió per a cantants de soul com ara Eli “Paperboy” Reed, Maxine Brown o The Impressions i ha treballat amb el productor de Brooklyn Binky Griptite (Amy Winehouse, Sharon Jones and the Dap Kings, Daptone Records, The Impressions). 

El baixista Enric Fluvià comença a tocar als 16 anys amb el grup Gàndels i més tard continua la seva vessant musical amb altres bandes com Siempre Tarde, The Cat Exprés Band, Net Flanders, Aquitamxé, Boc Gurú Special, The Pepper Pots, Nuzz i Els Cremats, entre d’altres. Al llarg de la seva trajectòria també ha col·laborat amb artistes nacionals i internacionals d’estils diversos com The Impressions, Eli Paper Boy Reed, Àngel Arias, Robert Molina, País de Cotó, Orchestra Fireluche o Trios de Jazz, entre d’altres. Actualment, compagina el projecte Minerva amb Senyor Mit i Montreal76.

De formació autodidacta i en actiu des de finals dels 80, Juan Pérez comença amb grups de l’underground valencià però aviat es decanta pel blues, creant formacions com Blues Quater. Es trasllada a França mantenint una gran activitat musical, primer amb Homesick Blue Zyad & the roots revisited i posteriorment amb el reconegut harmonicista francès Nico Wayne Toussaint amb les formacions Vent du Sud i Nicolas Toussaint & Friends. Més tard, s’instal·la a Girona i crea Blue Tubes i acompanya artistes internacionals com Sax Gordon, Keith Dunn, Sean Carney o Billy Boy Arnold, entre d’altres. Ha estat el bateria de Jose Domingo (2012-2014) i actualment combina Minerva amb la seva banda instrumental Slow Drivers, i esporàdicament amb els companys valencians Danny Boy & The Meetin’.

Etiquetes:
, , ,