Els instruments del Museu de la Música sonen

El Museu de la Música presenta La música del Museu, un cicle D'audicions amb instruments originals de la col·lecció

El Museu de la Música presenta La música del Museu, un cicle D’audicions amb instruments originals de la col·lecció que tindrà lloc durant la temporada 2008-09.
Amb aquest cicle el Museu presenta els seus instruments amb els sons i les músiques per als quals varen ser dissenyats, sempre dins de les possibilitats que ofereixen el seu ús i la seva conservació.
La conservació i la recuperació dels sons i estils musicals de les variades col·leccions D’instruments dóna sentit a una de les funcions principals del Museu: la difusió i el coneixement de les cultures musicals. El Museu de la Música ens mostra amb el cicle La música del Museu una nova visió del món de la música i de la seva universalitat i diversitat com a llenguatge, amb una presentació innovadora de les col·leccions reforçada amb escenografies audiovisuals i audicions en viu.
El cicle comença avui diumenge 26 D’octubre amb ?El triomf de la flauta travessera barroca?, de la mà de Victòria Scherer. Després de dos-cents cinquanta anys, pocs instruments antics són encara aptes per a sonar, però la flauta que es conserva al Museu, construïda a Barcelona pels artesans Xuriach a mitjan segle XVIII, sí que sona. Victòria Scherer, flautista experta en instruments antics, ens acostarà a les obres del barroc europeu a través D’altres flautes més modernes, construïdes a partir de models originals italians i centreeuropeus de la mateixa època.
Altres audicions destacades del cicle, són per exemple, les programades en col·laboració amb el Festival de Música Antiga de Barcelona, al voltant de L’orgue històric Pérez Molero i el trio de cambra format per violí, violoncel i fortepiano, amb motiu de la celebració de L’Any Haydn. En relació amb L’Any Albéniz, el Museu recorda la figura de L’intèrpret i compositor amb un concert de guitarres i la presentació de la restauració del seu piano.
Totes les audicions seran comentades pels mateixos intèrprets i tenen formats diferents segons públic i horaris. Les audicions programades els diumenges al matí, s’estructuraran en dos passis de 30 minuts, destinades al públic general i familiar. La resta D’audicions tenen una durada D’una hora aproximadament: els dimecres a la tarda, destinades a estudiants i públic especialitzat, i les col·laboracions amb el Festival de Música Antiga, els diumenges, per públic general. Les audicions estan incloses dins el preu D’entrada al Museu (excepte L’audició número 6).
Com a complement per a la informació, recerca i difusió de la interpretació musical, el Museu posa a disposició D’estudiosos i públic interessat L’Espai de Documentació i Recerca, amb la biblioteca, els enregistraments històrics del fons sonor i el fons documental i biogràfic.

Etiquetes: