Els IV premis de circ Zirkòlika es lliuraran en una gran Nit de Circ el dia 17 de desembre a Barcelona

El pallasso Marcel Gros presentarà la gala, que es farà a la carpa del Circ Raluy instal·lada a Barcelona i estarà dirigida per Jordi Purtí

El dia 17 de desembre es lliuraran els premis de circ Zirkòlika, una iniciativa que té com a objectiu el reconeixement de la feina dels millors artistes de circ a Catalunya i que aquest any arriba a la quarta edició.
Està previst que es premiïn els millors espectacles de circ del 2013 així com les companyies més en forma. L’anunci de la data de la Nit de Circ l’ha fet avui el director de Zirkòlika, Vicent Llorca, en el marc de Fira Mediterrània que se celebra a Manresa.
La gala de lliurament, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i per primer cop de la Diputació de Barcelona, se celebrarà a la carpa del Circ Raluy, instal·lada al Port Vell de Barcelona, i inclourà un espectacle de circ que comptarà amb l’actuació d’una selecció dels millors artistes catalans que van ser premiats en la passada edició dels Premis.
El reconegut pallasso Marcel Gros serà l’encarregat de presentar una gala que estarà dirigida per Jordi Purtí, amb una llarga trajectòria i guanyador l’any passat del premi al millor director per l’espectacle De paso, de la companyia la Industrial Teatrera.
Jurat dels premis i categories
Un jurat format per persones amb un ampli coneixement del circ a Catalunya serà l’encarregat de consensuar els premiats en les diferents categories.
Les categories dels premis
El premi al millor espectacle de circ de carrer s’atorga al millor espectacle que es realitza a l’exterior, ja sigui estàtic o itinerant.
El premi al millor espectacle de circ de sala s’atorga al millor espectacle que es realitza en un espai tancat amb un aforament limitat.
El premi al millor espectacle de circ de carpa s’atorga al millor espectacle que es realitza en un una carpa.
El premi al millor número de circ s’atorga al millor número de circ d’una durada no superior als 20 minuts. Aquest número pot formar part d’un espectacle susceptible de ser premiat en alguna altra categoria.
El premi a la millor posada en escena d’un espectacle de circ s’atorga a la millor escenografia, vestuari o il·luminació d’un espectacle de circ.
El premi a la millor música original d’un espectacle de circ s’atorga a la millor música original d’un espectacle de circ.
El premi al millor director de circ s’atorga al millor director o equip de directors d’un espectacle de circ.
El premi a la millor iniciativa per a la projecció del circ de Catalunya s’atorga a la millor iniciativa, de qualsevol tipus, que hagi ajudat a la projecció del circ de Catalunya. S’inclouen en aquest premi accions locals i també internacionals, així com activitats que tinguin a veure amb la gestió, la producció o la teoria del circ.
El premi al millor artista novell s’atorga al primer espectacle d’una companyia en què tots els seus membres han començat recentment la seva vida com a professionals.