Els més petits podran experimentar amb els efectes visuals del cinema en la darrera jornada del b’Ars

El diumenge 14 de juny de les 10 a les 14h tindran lloc al Convent dels Àngels tallers gratuïts d’stop-motion, realitat virtual i cal·ligrafia

De l’11 al 14 de juny el Convent dels Àngels acollirà la segona edició de b’Ars. Barcelona Internacional Arts & VFX Fair, fira que gira al voltant dels efectes visuals i l’animació. El festival comptarà amb experts vinguts de tot el món: creatius que treballen per les empreses més importants del sector, com Pixar, DreamWorks, ILM o Disney. En la seva darrera jornada, el diumenge 14 de juny, el b’Ars proposa una sèrie d’activitats gratuïtes destinades a famílies i públic en general amb la intenció que aquests es puguin endinsar al món dels Efectes visuals (VFX). De les 10 a les 14 hores el públic podrà gaudir de conferències, tallers infantils, l’exposició dels 25 anys de Studio Grangel, tot amb entrada gratuïta.

Una de les activitats estrella del diumenge serà a les 13h, amb la presentació per a nens d’Alessandro Jacomini, de Disney, que parlarà del seu treball més recent, Big Hero 6, i el curt d’animació Frozen Fever, seqüela de Frozen que recrea l’aniversari de la princesa Anna. Alessandro Jacomini és lighting supervisor del departament d’il·luminació a Disney Animation, i a part de treballar a Big Hero 6 i Frozen, havia treballat a Rapunzel i a les principals seqüències de Bolt i Chicken Little.

Els nens i nenes que s’acostin al Convent dels Àngels podran fer un taller de cal·ligrafia impartit per Carles Burgués i Mañes, dissenyador de l’equip de Grangel Studio. El segon taller serà el d’stop-motion, que es va celebrar l’any passat amb un gran èxit. Els assistents podran experimentar aquesta tècnica d’animació convertint-se en directors de cinema i fent el seu primer curtmetratge amb l’ajuda d’un iPad. Ho faran acompanyats de Pepón Negre. Al canal de vimeo de b’Ars es poden veure els curts de la passada edició.

El tercer taller serà el Taller Oculus de realitat virtual, organitzat per la FX Animation, que permetrà als visitants viure una experiència en 3D, a través de la realitat virtual. Amb unes ulleres immersives el visitant passejarà per “La Mansió dels Sospirs”, un videojoc de fantasia gòtica ambientat en una gran mansió del s.XIX que transportarà els participants als millors films de terror clàssic. El recorregut està ple de pistes per descobrir. El joc va ser creat per Oriol Pinilla, exalumne de FX Animation que va impressionar als professors de la seva promoció en entregar aquest projecte de final de curs en l’àrea de videojocs.