Els Mirall de Dylan amb Pascal Comelade estrenen amb èxit el Festival Strenes

Avui divendres Strenes acull les estrenes absolutes en directe dels nous discos de Lax’n’Busto i Els Catarres i l’espectacle únic de Maria del Mar Bonet i la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona

Des d’ahir dijous 11 d’abril i durant els propers 10 dies, Girona acull la primera edició de l’Strenes un nou concepte de festival centrat en les estrenes en directe de nous discos i d’actuacions úniques dels principals grups de música de Catalunya. El certamen, inspirat en els festivals de cinema, es divideix en quatre seccions: Secció Strenes, Secció el que vindrà, Secció descobertes i Secció únics.
En aquest sentit, pels diferents escenaris ubicats a Girona hi haurà estrenes absolutes dels nous discos de Lax’n’Busto, Els Catarres, Delafé y Las Flores Azules o Orchestra Fireluche; i actuacions úniques d’Els Miralls de Dylan amb Pascal Comelade, Marina Rossell, Cesk Freixas, Maria del Mar Bonet amb la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona o Sidonie i apostes del festival com Laia Vehí, Andreu Rifé o Blaumut.
La venda d’entrades funciona a bon ritme. Ja s’han exhaurit les entrades d’Els Catarres i d’Andreu Rifé i ja en queden poques per Els Miralls de Dylan, Lax’n’Busto, Maria del Mar Bonet i la JOAG, Blaumut i Joana Serrat, El Petit de Cal Eril i Love of Lesbian.
La programació musical de l’Strenes es complementarà amb una sèrie de xerrades, taules rodones i presentacions que es van iniciar el passat 13 de març i per les que han passat artistes com La Pegatina, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell o Delafé i Las Flores Azules en espais com el Museu del Cinema, la Biblioteca Salvador Allende o la Universitat de Girona. Al llarg del festival n’hi haurà més amb protagonistes com Lyona, Marçal Forés, Dolo Beltran, l’equip del programa “33 revolucions” del Canal33 i dues converses organitzades per la revista Enderrock amb MiNE!, Pau Riba, Pi de la Serra i Sanjosex.
Strenes transformarà sense cap mena de dubte Girona en l’epicentre musical del mes d’abril a Catalunya.
DESCRIPCIO DELS PRINCIPALS ESPECTACLES:
• DIVENDRES 12 D’ABRIL
19h Lyona, Marçal Forés (Premi Sant Jordi de Cinema) i Dolo Beltrán (Pastora) Museu del Cinema
Xerrada – taula rodona sobre la importància d’un bon videoclip per assegurar l’èxit d’una bona estrena, amb dos dels realitzadors de videoclips més interessants del moment, Lyona i Marçal Forés, i la cantant i actriu Dolo Beltrán.
21h Els Catarres 
Teatre Municipal
Estrena absoluta en directe de “Postals”, el nou disc d’Els Catarres.
21h Lax’n’Busto
Auditori de Girona
Estrena absoluta en directe de “ Tot és més senzill”, el nou disc de Lax ’n’Busto.
21h Maria del Mar Bonet 
Teatre Municipal
Concert únic de Maria del Mar Bonet acompanyada de la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona. Junts, revisaran algunes de les cançons més populars i imprescindibles de la cantant.
DISSABTE 13 D’ABRIL
21h Delafé y las Flores Azules
Auditori de Girona
Estrena absoluta en directe a Catalunya de “De ti sin mí / De mí sin ti”, el nou disc de Delafé y Las Flores Azules
• DIUMENGE 14 D’ABRIL
12h MiniMúsica amb concerts de Miqui Puig, Refree, Joan Colomo i Mates Mates Auditori de Girona
Avançament de nou disc. Alguns dels artistes que formaran part del nou disc de Minimúsica adaptaran el seu repertori pels infants, fent’los gaudir i participar de la música pop. Hi participaran Refree, Miqui Puig, Joan Colomo i Mates Mates. Aquest disc compta amb la coL’laboració d’Amnistia Internacional.
18h Beth
Auditori de Girona
Avançament de nou disc. La cantant Beth interromp l’enregistrament del seu quart disc per mostrar per primera vegada al públic assistent, gran part de les cançons que formaran part del seu quart disc.
A partir de les 18h Concerts de la Secció Descobertes als Jardins de La Mercè
Quatre concerts dels artistes de la Secció Descobertes, aquelles propostes que el festival creu que s’han de donar a conèixer.
18h Suite / 19h Luthea Salom / 20h Laia Vehí / 21h Nuri Total
• DIMARTS 16 I DIMECRES 17 D’ABRIL
Converses – concert únics i especials per a conmemorar el 20è aniversari de la Revista Enderrock.
21h Converses Enderrock
MiNE i Pau Ri ba (dimarts 16. Sala Teatre La Planeta)
Pi de la Serra i Sanjosex (dimecres 17. Sala Teatre La Planeta)
• DIJOUS 18 D’ABRIL
21h Cesk Freixas
Teatre Municipal
Concert únic de Cesk Freixas batejat com “La veu dels invisibles”. Un espectacle creat per a l’ocasió on, a banda de les cançons del cantautor, hi intervindran representants de quatre entitats socials gironines que malauradament no tenen prou visibi litat. Les entitats convidades són: Fundació Oncolliga, Ateneu Naturalista de Girona, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i Associació Àkan.
• DIVENDRES 19 D’ABRIL
21h Orchestra F ireluche i coL’laboradors (Marc Parrot, Pau Ri ba, Joan Enric d’Els Amics de les Arts, Joan Colomo, Maria Rodés, Louise i Ferran d’Animic…)
Teatre Municipal
Estrena absoluta del nou disc de l’Orchestra F ireluche, “ Tants caps, tants joguets”. L’original banda gironina que combina sonoritats diverses a través d’instruments casolans i de joguina, presenten per primera vegada un disc amb cantants, la majoria dels quals, estaran al Festival Strenes: Marc Parrot, Joan Enric Barceló (Els Amics de les Arts), Pau Riba, Joan Colomo, Tom Hagan, Maria Rodés, Louise Samson i Ferran Palau (Anímic) i altres…
21h Andreu Rifé (Polseres Vermelles) 
Casa de Cultura
L’actor de Polseres Vermelles presenta en directe el seu tercer disc, “Ping Pong ” amb totes les entrades exhaurides.
00:30h Xarim Aresté
Sala Tourmix
Estrena absoluta de “Lladregots”, el primer disc en solitari de Xarim Aresté, cantant de Very Pomelo i guitarrista de grups com Sopa de Cabra, Paul Fuster o Maika Makovski.
• DISSABTE 20 D’ABRIL
21h Marina Rossell
Teatre Municipal
Avançament de cançons inèdites de Marina Rossell. A Girona estrenarà noves adaptacions de George Moustaki i retrà homenatge a Salvador Espriu, adaptant poemes com “El més humil dels servidors” entre altres.
• DIUMENGE 21 D’ABRIL
18h CONCERT DE CL AUSURA Albert Pla & The Pinker Tones
Teatre Municipal
Estrena absoluta de l’espectacle “Rolf & Flor ”, co?produït amb els festivals més importants dedicats al públic fami liar i infantil, Sonar K ids i l’Acustiqueta de F igueres. “Rolf & Flor ” és un CD’lli bre firmat amb l’i L’lustrador Miguel Gallardo a on hi coL’labora Albert Pla. Fruit d’aquesta trobada ha nascut una amistat i la idea de pujar junts a l’escenari. A l’Strenes de Girona estrenen aquesta peculiar aventura per a públic familiar i infantil.

Etiquetes: