Els misteris indesxifrables que fan de cada persona una illa

Robert Saladrigas presenta el seu últim lllibre, 'L'estiu de la pluja'

La Mariona Saravia, filla, germana i néta D’arquitectes de prestigi, té trenta-set anys, i viu i treballa a Nova York com a directora D’audiovisuals. La mort recent de L’àvia, a qui ella sempre ha admirat pel seu coratge, i el diagnòstic D’un càncer al seu pare la forcen a tornar a Barcelona. Les circumstàncies familiars, però, i les seves pròpies, han canviat molt des que va marxar.

‘L’estiu de la pluja’ (Edicions 62) és una història familiar punyent. Una novel·la que gira entorn dels misteris indesxifrables que fan de cada persona una illa: la incomunicació, els desafectes, la incapacitat emocional de viure L’amor, el sentiment D’extraterritorialitat, i la derrota i alhora la fugida que, segons com, implica la mort.

Robert Saladrigas (Barcelona, 1940) és novel·lista i crític literari. Entre les seves obres, destaquen ‘Memorial de Claudi M. Broch’ (1986), premi de la Crítica, ‘El sol de la tarda’ (1992), premis Sant Jordi i Crexells, ‘La mar no està mai sola’ (1996), premi Carlemany, La llibreta groga’ (2004), premi Josep Pla, ‘Biografia’ (2005) i ‘L’altre’ (2008). Com a crític literari i periodista ha col·laborat en publicacions com El Correo Catalán, Destino, TeleXpres, i actualment les seves crítiques a les novetats de ficció estrangera al suplement Cultura/s de La Vanguardia són una referència. Les seves obres han estat traduïdes al castellà, el portuguès, L’anglès i el romanès.