Els museus catalans organitzen activitats el cap de setmana per celebrar el Dia Internacional dels Museus

Els ciutadans poden visitar els museus de franc fins a la matinada

Del 14 al 18 de maig els museus catalans organitzen diverses activitats per celebrar el Dia Internacional dels Museus, que té per objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. Les propostes dels museus inclouen visites guiades, passejades nocturnes per descobrir patrimoni, espectacles teatrals i actuacions musicals, entre D’altres.
 
El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment mundial organitzat anualment per L’ICOM (el Consell Internacional dels Museus), que té lloc el 18 de maig. Enguany se?n celebra la 33a edició, amb el lema “Museus i memòria?.


Nit dels Museus

Una de les activitats principals D’aquesta celebració és la Nit dels Museus, que es farà la nit del dissabte 14 de maig, en què els museus obren les portes fins més enllà de la mitjanit, amb entrada gratuïta per als visitants, i ofereixen la possibilitat de conèixer des D’una perspectiva diferent el seu patrimoni.
 

Viquiprojecte: La Joia del Museu

Seguint L’objectiu de la celebració D’obrir els museus a la societat, els museus s’han unit amb els membres de la Viquipèdia amb L’objectiu comú de difondre el coneixement i la cultura a tots els públics a través de les noves tecnologies. Com cada any, els museus participants han triat una peça destacada del seu fons, ?La Joia del Museu?, que durant el Dia Internacional dels Museus té una presència especial a les seves sales. La novetat del 2011 és que els redactors de la Viquipèdia crearan nous articles a L’enciclopèdia en línia sobre aquests objectes a partir de la informació científica que els museus posaran al seu abast.
 
 
Concurs fotogràfic del Dia Internacional dels Museus

El web patrimoni.gencat ha organitzat una nova edició del Concurs Fotogràfic del Dia Internacional dels Museus. Els concursants hi podran participar amb una fotografia que il·lustri el Dia Internacional dels Museus, de qualsevol de les activitats organitzades amb motiu D’aquesta celebració.
 
Les imatges s’hauran de compartir a través del grup de Flickr que s’ha creat per a L’ocasió o, si no es té accés a Flickr, també es poden enviar per correu electrònic a patclub@gencat.cat.

Etiquetes: