Els olis catalans amb denominació D’origen signen un conveni amb la Fundació Alícia

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries del departament d'Agricultura de la Generalitat encoratja a tenir patriotisme alimentari per generar riquesa i ocupació

Les cinc DOP D’oli de Catalunya (Terra Alta, Les Garrigues, Siurana, Oli de l’Empordà i Oli del Baix Ebre-Montsià) han signat aquest matí un acord amb la Fundació Alícia, Alimentació i Ciència, Fundació Privada.
L’objectiu de L’acord és contribuir a la difusió dels olis catalans amb Denominació D’Origen Protegida entre els professionals del sector i els mitjans de comunicació en els diferents actes que realitzi la Fundació. A més s’utilitzarà aquest producte en els projectes de recerca culinària i demostracions de la Fundació Alícia.
Les DOP, per la seva banda, subministraran oli i material promocional a la Fundació Alícia, tant per a les accions pedagògiques i de difusió com per als projectes D’investigació. La imatge de la Fundació Alícia serà visible en tot el material relacionat amb la campanya de promoció dels olis catalans amb Denominació D’Origen Protegida, prèvia verificació de la pròpia Fundació.
Joan Gené, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries del departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat ha encoratjat als assistents a tenir patriotisme alimentari. ?Hem d’ajudar als productors del país consumint els seus productes, així contribuïm a generar riquesa i ocupació?, ha afegit Gené.
El president de la DOP Oli de Siurana, Josep Bages, ha agraït L’ajuda de la Fundació Alícia per tal de donar la projecció necessària als olis catalans amb DOP.
Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ha afirmat que els catalans han de ser els primers en valorar els olis del país, ?cosa que encara no és així?, ha lamentat. Massanés ha remarcat que amb aquest acte la Fundació Alícia vol animar a consumir productes catalans, fet que lliga amb la voluntat social de la Fundació.
Durant la signatura de L’acte, també s’ha dut a terme el sorteig de cinc estades de turisme rural i de cinc premis D’oli per a tot L’any per al consum D’una família, que s’havia organitzat des de les DOP juntament amb la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració de Barcelona (FIHR). També es podia optar al premi D’oli per a tot L’any responent unes preguntes a la web dels olis catalans. Durant la jornada s’ha fet el taller-demostració ?Textures de L’oli D’oliva? organitzat per la Fundació Alícia.

Premis cap de setmana de turisme rural i oli per tot L’any:
Débora Figueroa Fernández (Badalona) ? butlleta omplerta al restaurant El Quijote (Badalona)
Martina Barnaus Vall (Manresa) ? butlleta omplerta al restaurant Cal Patoi (Navarcles)
Mireia Algaba Muñoz (Viladecavalls) ? butlleta omplerta al restaurant Ristol (Viladecavalls)
Antoni Abril De Diego (Folgueroles) ? butlleta omplerta al restaurant Basset (Vic)
Francesc Verdú Santamans (Sant Fruitós de Bages) ? butlleta omplerta al restaurant Tesi (Santpedor)

Premi oli per tot l’any:
Jordi Alsina Castellà (Lliçà de Vall)

La Fundació Alícia és una fundació creada per la Generalitat de Catalunya i Caixa Manresa que té com a president del Consell Assessor el xef Ferran Adrià i com a assessor executiu el cardiòleg Valentí Fuster. Es tracta D’un centre dedicat a la investigació tecnològica en cuina i a la difusió del patrimoni agroalimentari i gastronòmic amb L’objectiu de fomentar els bons hàbits alimentaris.

Etiquetes: