Els Pastorets de Catalunya exposen el cel i l’infern al Metro de Barcelona

La mostra fotogràfica es podrà veure fins al 15 de gener a l’intercanviador del metro Diagonal i recull imatges guanyadores en gran format dels diferents concurs que ha convocat la Coordinadora de Pastorets de Catalunya

Els Pastorets de Catalunya ja han començat la seva temporada de representacions arreu del país i també han arribat al Metro de Barcelona on s’hi estaran fins al 15 de gener en format d’exposició amb un recull d’imatges de gran format de més d’un metre quadrat cada una. La mostra fotogràfica es pot veure a l’intercanviador del metro Diagonal (Línia 3 verda i Línia 4 blava) i porta per títol Pastorets de Catalunya. Entre el cel i l’infern.

L’exposició recull més d’una quinzena d’imatges guanyadores i participants dels Fotoconcursos organitzats per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya els anys 2013 i 2014. Aquesta entitat agrupa 58 grups d’arreu de Catalunya que posen en escena més de 240 representacions arreu del país. L’exposició aporta una visió nova i sorprenent dels Pastorets a través dels seus personatges, mirades i secrets cuits entre bambolines i sota els escenaris. Són fotos de Jordi Forés, Maria Pujal, Gael Piguillem, Antoni Monrós, Paula Giberga, Joan Mallofré, Manel Ocón, Juan Carlos Verde, Anna Maria Ferrarons, Jaume Pujal, Clara Forés, Lluís Zamora, Lluís Vilaró, Clara de Ramon, Pau Requesens, Ferran Daia i Joan Antoni Closas. El comissariat de la mostra ha estat responsabilitat de Josep Maria de Ramon, membre de la junta de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya.

 

Representació territorial

Al ser una exposició coral, hi ha una absoluta representacions territorial que mostra el gran arrelament que tenen els Pastorets arreu de Catalunya. Les fotografies han estat fetes a Granollers, Manresa, Palafrugell, Mataró, Montblanc, Arenys de Munt, Puigcerdà, l’Hospitalet de Llobregat, la Palma de Cervelló, Sant Feliu de Llobregat o Calaf, per citar-ne alguns exemples.

 

Coordinadora

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya es va fundar l’any 2007 per aglutinar els grups que representen Pastorets arreu de Catalunya. És una federació d’entitats que té com a objectiu establir un espai de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions de Pastorets, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultura, potenciar la formació i estudiar i fomentar la recerca del fenomen Pastorets.

 

Enguany la coordinadora agrupa 58 grups d’arreu del país amb més de 6.600 persones implicades que faran possible les més de 240 representacions. L’any passat més de 60.000 espectadors van gaudir de la temporada de Pastorets. Enguany també s’esdevé l’inici de la celebració del Centenari de Folch i Torres que s’allargarà fins l’any vinent.