Els Pets, Roba Estesa i Lildami actuaran a la Festa per la Llibertat que Òmnium organitza per la Diada

L’entitat fa una crida a la mobilització en el primer Onze de Setembre que es podrà celebrar amb normalitat

Redacció.- La Festa per la Llibertat torna aquest Onze de Setembre al passeig de Lluís Companys amb els concerts d’Els Pets, Roba Estesa i Lildami, tres anys després que aquest gran esdeveniment de reivindicació nacional i defensa del dret a l’autodeterminació es veiés ajornat per la pandèmia de la Covid-19. Amb aquesta iniciativa, Òmnium Cultural fa una crida a convertir de nou la Diada en una jornada “de mobilització popular en defensa dels drets i les llibertats de Catalunya”.

A partir de les 10.30 h del matí, la Festa per la Llibertat d’Òmnium Cultural arrencarà al passeig de Lluís Companys de Barcelona, amb un acte polític al punt del migdia i amb l’Espai Òmnium, una gran instal·lació amb panells expositius sobre l’activitat i els projectes de l’entitat, tallers i actuacions. Com sempre, l’espai també es compartirà amb la tradicional Fira d’Entitats. A la tarda, Òmnium Cultural, amb el president Xavier Antich al capdavant, participarà en la manifestació de l’Assemblea sota el lema “Tornem-hi per vèncer: independència”.  L’activitat tornarà al passeig de Lluís Companys a les 18.30 h amb els concerts d’Els Pets, Roba Estesa i Lildami per culminar una jornada cívica, participativa i oberta a tota la societat.

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha fet així una crida perquè la societat catalana surti al carrer a defensar els seus drets durant la pròxima Diada de Catalunya: “L’Onze de Setembre cal tornar a sortir al carrer per mostrar unitat i convicció cap a la llibertat davant l’Estat repressor”.

La Festa per la Llibertat d’Òmnium arriba a la seva 20a edició

L’11 de setembre de l’any 2000 es va celebrar per primera vegada la Festa per la Llibertat. Es tracta d’un vespre de concerts, un acte festiu i multitudinari que se celebra el día de la Diada, una jornada cívica d’afirmació i reivindicació nacional, participativa i oberta a tota la societat. Després de tres anys d’interrupció per la pandèmia, enguany arriba a la 20a edició per tornar a aplegar milers de persones als concerts multitudinaris que posaran punt final a les celebracions de la Diada.