Els pianistes Varvara i Alexei Volodin arriben a L'Auditori de Barcelona amb la direcció de Duncan Ward i Valery Gergiev

La Banda fa l'estrena absoluta d'una obra de Jordi Cervelló

Redacció.- La temporada d’hivern de L’Auditori de Barcelona ja està en dansa i arriba aquest mes de gener amb una destacada presència del piano. La pianista russa Varvara, una de les solistes amb més renom de l’actualitat, se suma a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per interpretar el Concert per a piano i orquesta n. 3 de Béla Bartók, un autèntic tour de force que comptarà amb la batuta del mestre britànic Duncan Ward. Un programa en el qual també sonarà música dels compositors francesos Jean-Féry Rebel i Maurice Ravel i es farà l’estrena mundial de Nostalgia of light, Yearning for… de la compositora Núria Giménez Comas. Serà els dies 23 i el 24 de gener.
Valery Gergiev i l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky tornen a la Sala 1 Pau Casals en coproducció de L’Auditori de Barcelona i Ibercàmera per fer tres concerts. Els dos primers seran el dijous 21, amb dos passis de l’Obertura de l’òpera Tannhäuser de Wagner i la Simfonia Fantàstica de Berlioz. El primer passi serà a les 18h i el segon a les 21h. Al dia següent, el 22 de gener, es farà un concert extraordinari amb la mateixa formació i un programa format per dues obres cabdals del repertori rus: la Patètica de Txaikovski i el Concert per a piano n. 2 de Rachmàninov. Aquest segon interpretat per Alexei Volodin.
Aquell mateix cap de setmana, el diumenge 24, la Banda Municipal de Barcelona, amb la direcció de Salvador Brotons, farà l’estrena mundial de Les càrregues, obra escrita per Jordi Cervelló, de qui enguany estem celebrant el seu 85è aniversari. El concert es completarà amb suites simfòniques d’òperes de Puccini i amb una obra de recuperació del patrimoni musical català, Puigsoliu de Joaquim Serra.
Dintre de la programació que veurem en les properes setmanes, cal destacar dues propostes que ens portaran la música de nova creació més puntera dintre del cicle Sampler Sèries. La primera serà el dia 17 amb l’estrena nacional de l’obra In Order to Avoid Disorder del compositor portuguès Alfredo Costa Monteiro, que ja ha exhaurit localitats. La següent serà el 2 de febrer amb el conjunt Crossinglines, la direcció de Lorenzo Ferrándiz i músiques de la reconeguda compositora Clara Iannotta.
El públic familiar podrà gaudir novament d’un dels clàssics de L’Auditori de Barcelona, l’espectacle Planeta Clarinet, que es farà a la Sala 2 Oriol Martorell els dies 23 i 24 de gener.