Els Pirates Teatre estrenen Els secundaris al Maldà

Un vodevil de Laura Aubert i Bernat Cot que homenatja els actors i les actrius que no es recorden

Redacció.- Després d’estrenar el passat hivern La setena porta, Els Pirates Teatre segueixen amb la celebració del seu vintè aniversari amb l’estrena d’Els secundaris. Una comèdia escrita i interpretada per Laura Aubert i Bernat Cot, que ens trasllada a l’època daurada del Paral·lel per fer un homenatge als actors i actrius que han format part de la nostra història i que han estat oblidats.

Els secundaris porta a escena, a través de situacions hilarants i humorístiques, la història d’una actriu i un actor secundaris que comparteixen, entre cametes d’un teatre, el neguit d’abans d’estrenar. Les vivències dels dos personatges per intentar que l’estrena sigui un èxit i que els dos grans protagonistes, Tina de Jarque i Alady, brillin i surtin reeixits, posarà al descobert la duresa de l’ofici i les males condicions laborals i de vida dels dos actors secundaris. En aquesta peça, Aubert i Cot donen vida a tot un univers de personatges del Paral·lel de principis del segle XX, que per perseguir els seus somnis professionals havien de malviure i alternar feines en un context on les diferències de classe eren altament notòries.

Amb un to lleuger i còmic, l’espectacle viatja a l’època daurada i d’esplendor del Paral·lel. I concretament s’inspira en els espectacles populars i lliberals que tenien lloc en els teatres i locals d’oci especialitzats en vodevils, revista o sarsuela. Alhora, Els secundaris vol mostrar com el Paral·lel, lluny de ser el Broadway o el Montmartre barceloní, era l’epicentre de la cultura popular barcelonina, una zona heterogènia i multicultural on principalment convivien artistes, obrers, intel·lectuals, anarquistes, prostitutes, etc.

Aubert i Cot, sota la direcció d’Adrià Aubert, han creat un divertimento, que barreja peces teatrals còmiques i de vodevil de l’època en una proposta que manté l’entitat pròpia de la companyia: humor, música, fregolisme i joc escènic. L’escenografia, que mostra el que habitualment queda amagat darrere l’escenari, és obra d’Enric Romaní. I el figurinisme i la caracterització la firma Maria Albadalejo.

L’espectacle s’estrenarà a El Maldà el 31 de maig i farà temporada fins al 26 de juny. Prèviament realitzarà tres funcions al Teatre de l’Aurora d’Igualada, del 20 al 22 de maig.