Els Premis Butaca reconeixen la Maña, tot un un referent del Paral·lel i del music hall

La gala de lliurament se celebrarà el 30 de novembre a Arteria Paral·lel

El 30 de novembre els Premis Butaca reconeixeran els professionals catalans del sector escènic més estimats pel públic en el darrer any. En el transcurs de la gala, que tindrà lloc a Arteria Paral·lel, es concedirà la Butaca d’Honor a Lita Claver, coneguda com ?La Maña?, per la seva trajectòria artística. Es premia així a una professional que ha dedicat 60 anys de la seva vida al món de L’espectacle.

Lita Claver ?La Maña? ha defensat a través del treball ben fet un gènere no sempre ben tractat, però que va tenir un paper fonamental al nostre país en els darrers anys de la dictadura i durant la transició, convertint-se en una expressió de transgressió i llibertat en una societat que havia de deixar enrere 40 anys de repressió. De la mateixa manera, els Butaca volen destacar la part més humana i entranyable de ?La Maña?, una persona estimada i valorada tant pels seus companys de professió com pel públic, al que sempre va voler tenir molt a prop.

Sobre ‘La Maña’

Com a segona vedette al Teatre Victòria del Paral·lel, Lita Claver, es va donar a conèixer amb el nom de ?La Maña? pel seu exagerat accent aragonès en totes les seves intervencions. Més endavant va traslladar-se al Molino, també al Paral·lel, on va passar de ser una corista a un referent del music hall a Barcelona. Va abandonar Barcelona temporalment, per anar a viure a Madrid i instal·lar-se al Teatro Muñoz Seca. El 1985 va tornar al Teatre Arnau, del que va acabar sent accionista majoritària  i on es van poder veure espectacles de varietats com Estamos en el Arnau, Con Maña y a lo loco, Qué Maña tiene el Arnau o Más fresca que nunca. Degut a la falta D’ajudes i a la decadència del gènere es va retirar ara fa quatre anys dels escenaris del Paral·lel. Lita Claver també ha participat en innumerables pel·lícules i sèries de televisió de les que destaquen El pobrecito Draculín (1976), La Gran Quiniela (1981), Semos peligrosos (1992), Pintadas (1996), i El Gran Vázquez (2010).

El període de votació encara està obert

Fins al pròxim 22 de novembre els espectadors poden votar els muntatges i professionals nominats D’aquesta setzena edició dels Butaca entrant al seu web.

Etiquetes:
, ,