Els Premis de la Crítica arriben a la majoria d’edat amb nous premis

L'emblemàtica companyia Kamchàtka realitzarà una actuació per celebrar la nova categoria de premis dedicada a les Arts de Carrer

El proper dilluns 21 de març l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona acollirà la gala d’entrega dels XVIII Premis de la Crítica, en el marc de les celebracions del Dia Mundial del Teatre que és el proper 27 de març. Com l’any passat, la convocatòria està organitzada per Recomana, Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques i la cerimònia serà conduïda pels periodistes culturals Anna Pérez Pagès i Toni Puntí. Enguany els guardons estrenen noves distincions i per primer cop es concedirà el premi Arts de Carrer i els premis de dansa s’amplien amb la incorporació de les noves categories de coreògraf, ballarí, ballarina i solo. La gala d’aquesta XVIII edició també comptarà amb l’actuació de l’emblemàtica i reconeguda companyia Kamchàtka, especialitzada en Arts de Carrer.

Els premis de la Crítica  tenen la voluntat fundacional de reconèixer l’excel·lència dels professionals i produccions catalanes de les arts escèniques que durant l’any natural anterior hagin estat especialment valorats per la crítica. Els premis comprenen un total de 27 categories per als espectacles més destacats dels últims 12 mesos. A més, des de l’any 2010 inclouen també el Premi Gonzalo Pérez de Olaguer, que enguany distingirà la trajectòria de Ros Ribas, fotògraf especialitzat en arts escèniques. El jurat de Teatre també ha decidit concedir un Premi Especial a l’actriu Núria Espert.

Durant la cerimònia també es farà pública la guanyadora del Premi Anita, concedit per l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) en memòria de l’actriu Anna Lizaran, i que reconeix la millor actriu revelació de teatre.

Més enllà de la festa i els guardons, des de l’organització dels premis es vol impulsar la relació entre la crítica i els professionals de les arts escèniques tenint el debat com a eix vertebrador. Per això, gràcies al suport de la Fundació SGAE, enguany s’inicia l’activitat Debats Crítics.