Els premis Enderrock s’envolten d’activitats a Girona

Segon escenari al Palau Fires per la festa post-gala

Redacció.- La 24a gala dels PREMIS ENDERROCK DE LA MÚSICA CATALANA posarà en valor la marca ‘Girona Cultura’ amb activitats vinculades a la trobada anual que se celebrarà el dijous 3 de març a l’Auditori de Girona. L’acte comptarà amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i serà transmesa a TVC, la Xarxa i iCat.

El paper central de la capitalitat cultural de Girona en el marc dels premis serà possible gràcies al compromís subscrit entre el Grup Enderrock i l’Ajuntament de Girona, a través del qual la gala anual dels PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA es vincularà a la ciutat i als seus artistes amb un segon escenari al Palau Fires de Girona, que promourà l’escena emergent i local a la festa post-gala, així com amb una programació de concerts, xerrades i presentacions.

A banda, l’acord entre l’Ajuntament de Girona i el Grup Enderrock suposarà l’organització de quatre accions diferents, vinculades a La Marfà – Centre de Creació Musical. En primer lloc, el Premi Enderrock 2022 de la crítica al Millor disc de l’any, La mateixa sort (The Indian Runners 2021), del grup d’Espolla La Ludwig Band, serà el disc protagonista de la propera edició del cicle “Sessions LP”, organitzat per La Marfà. En segon lloc, una de les coproduccions musicals en què participa La Marfà s’estrenarà a la propera edició de la gala dels Premis de la Música Catalana. A més, els dos artistes guardonats amb el Premi Enderrock d’Honor i Premi Enderrock a la Trajectòria 2022, Falsterbo i la Companyia Elèctrica Dharma, respectivament, oferiran diverses xerrades a la Biblioteca Salvador Allende de Girona. Finalment, la revista Enderrock farà una conferència a la Universitat de Girona sobre música i mitjans de comunicació. Amb aquesta iniciativa, el Grup Enderrock vol reconèixer la trajectòria de l’equipament gironí, que enguany ha complert 10 anys, i la seva tasca de foment a la creació, formació i divulgació musicals.

Durant la roda de premsa celebrada aquest dimecres 23 de febrer a l’Auditori de Girona s’han anunciat també els guanyadors dels PREMIS ENDERROCK D’HONOR (Falsterbo), A LA TRAJECTÒRIA (Companyia Elèctrica Dharma) i JOAN TRAYTER (Jordi Matas). L’acte ha comptat amb les intervencions del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director editorial de Grup Enderrock, Lluís Gendrau.