Els Premis Quim Masó ja tenen finalistes

El guardó de la 14a edició, rebrà 40.000 euros per a la producció de l’espectacle que estrenarà al Temporada Alta 2021

Redacció.- En aquesta nova edició s’han presentat un total de 27 propostes teatrals, totes elles projectes per a l’escenificació d’un text original, escrit originalment en llengua catalana o la versió o adaptació d’un text escrit en una altra llengua. D’entre totes les propostes presentades, el jurat n’ha seleccionat quatre, una de les quals serà escollida com a guanyadora. Les propostes finalistes són: Un turista se suïcida, text de Sílvia Navarro, presentat per Hause & Richman Produccions; Dona, text de Queralt Riera, presentat per Les Antonietes Teatre; La ruta, text de Lluïsa Cunillé, presentat per Associació Cultural La Ruta 40 i El nedador del mar secret, a partir del text de William Kotzwinkle, adaptat per Jumon Erra, presentat per Companyia La Danesa.
El guanyador de la 14a edició del premi rebrà un total de 40.000 euros per a la producció de l’espectacle, que estrenarà a Temporada Alta 2021 i, en acabat, iniciarà temporada al TNC. El jurat d’aquesta edició està format per Laura Serra (periodista cultural), Anna Maria Ricard (dramaturga), Pere Puig (director teatral i director de la Sala La Planeta), Rafael Sánchez (Teatre Municipal), Narcís Puig (Temporada Alta), Judit Pujol (directora d’escena), Josep Domènech (Bitò) i Guillem Terribas (que actua com a secretari sense dret a vot).
 
L’acte de lliurament
La cerimònia d’entrega del guardó tindrà lloc el proper dimecres 14 d’octubre a les 8 del vespre a la Sala La Planeta de Girona. L’acte serà presentat un any més per l’escriptor Josep Maria Fonalleras, i en aquesta ocasió comptarà amb Glòria Ribera, que actuarà com a artista convidada.
L’entrega del Premi Quim Masó és un acte obert al públic amb aforament limitat pel qual, en cas de voler assistir, cal realitzar una reserva prèvia. Malgrat que es donarà prioritat d’inscripció als membres d’El Club, qualsevol persona pot assistir a l’acte.
 
Premi Quim Masó
El Premi Quim Masó es va crear en reconeixement a l’actor, director i productor teatral gironí Quim Masó. Ell va ser un dels fundadors de la companyia El Talleret de Salt, el Grup Proscenium, la Llibreria 22 i Bitò.
Impulsat anualment per la Fundació La Ciutat Invisible i la Comissió Organitzadora del Premi Quim Masó, es tracta del primer premi que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana i impulsa l’exhibició de muntatges teatrals en català que combinen professionalitat, qualitat i creativitat.
El Premi compte amb el patrocini de Teatre Nacional de Catalunya, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona, Assessors i Consultors Ribas-Àlvarez, Bitó Produccions i el festival Temporada Alta.
En la darrera edició, el XIII Premi Quim Masó va ser pel projecte Testimoni de Guerra escrit i dirigit per Pau Carrió. Amb les interpretacions de Pol López i Laura Aubert, Pau Carrió s’acosta a dos dels noms més emblemàtics del periodisme bèl·lic: el fotògraf sud-africà Kevin Carter, que es va suïcidar quatre mesos després d’haver rebut el Premi Pulitzer per la fotografia d’una nena sudanesa amb un voltor al darrere, i la corresponsal de guerra Marie Colvin, assassinada pel règim sirià l’any 2012, després d’haver cobert nombrosos conflictes armats.