Els retratistes Mariné i Audouard protagonistes amb Montse Faixat de la programació d'estiu.

Presentació de la nova programació d'estiu dels museus de l'Empordà, el Palau Solterra de Torroella de Montgrí i el Museu Can Mario de Palafrugell.

L’acte tindrà lloc al Palau Solterra, Museu de Fotografia Contemporània, el proper divendres, dia 7 de juny a les 11 del matí i serà presidit pel comissari i tècnic de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Jordi Calafell, per la directora d’art de la Fundació, Glòria Bosch i per l’artista Montse Faixat.
El Palau Solterra, Museu de Fotografia, acull la mostra Amadeu i Audouard. Fotografies d’escena que, comissariada per Jordi Calafell, contempla el treball de dos retratistes de galeria barcelonins, Pau Audouard (l’Havana, 1856 – Barcelona, 1919) i Amadeu Mariné (Barcelona, 1878 – 1935). La mostra, s’emmarca dins el conveni de col·laboració signat l’any 2010 entre l’Arxiu Fotogràfic i la Fundació Vila Casas. La tasca de recuperació i documentació del fons Adrià Gual i Amadeu Mariné, esdevé un valuós testimoni del món de l’escena catalana del primer terç del segle XX.
Així mateix, el Palau Solterra presenta la mostra Mirades escèniques a Núria Espert de la retratista i cineasta barcelonesa Montse Faixat. Una mostra que aplega una trentena de fotografies i pòsters realitzades al llarg de més de trenta anys i que s’articulen al voltant de la figura de l’actriu catalana Núria Espert i la seva companyia de teatre. Ambdues mostres s’inauguraran el dissabte, dia 8 de juny a dos quarts de vuit del vespre i romandran obertes al públic fins al 15 de setembre.
Les sales 1 i 2 de Can Mario acullen l’exposició Intramurs dedicada a l’escultor Enric Asensi (València, 1959), amb una dotzena d’escultures de producció recent elaborades en acer corten, pedra i ferro, per endinsar-se en un procés de despullament figuratiu i projectar així un treball de gran força expressiva. Per la seva banda, la sala 3 de Can Mario presenta l’exposició homenatge Elmar Thome. Escultor , dedicada a Elmar Thome(Baviera, 1954 – Palafrugell, 2005). Fruit de la donació que l’any 2012 féu la fotògrafa Anna Oswaldo Cruz, vídua de l’escultor, a la Fundació Vila Casas, sorgeix la present exposició que permet contemplar el treball d’un creador desconegut pel gran públic; una obra que beu de la puresa, tant de la natura com de la industrialització més ferotge, creant un diàleg poètic amb l’espai que l’envolta i amb la naturalesa de la seva pròpia matèria.
Per finalitzar, la Sala Empordà de Can Mario presenta la mostra La màquina de viure del pintor Eduard Bigas (Palafrugell, 1969), amb una desena d’obres realitzades durant la seva etapa viscuda a Berlín que projecten el tarannà d’experimentació i recerca pròpia del pintor entorn el lirisme i les formes oníriques que configuren la seva obra.