Els trobadors de Catalunya i Occitània en clau de folk rock a Sant Joan de les Abadesses

Els Berros de la Cort presentaran al Ripollès el seu darrer disc, com a convidats d’excepció al Mercat del Comte Arnau

La formació gironina de música medieval Els Berros de la Cort actuarà en concert per primera vegada al Ripollès el proper dissabte 25 de juliol (24h) a Sant Joan de les Abadesses dins els actes programats pel Mercat del Comte Arnau.

Els Berros de la Cort són una formació catalana única en el panorama de la música medieval actual, amb més de 15 anys de trajectòria realitzant concerts i també espectacles de carrer. El grup té tres discos publicats i una amplia experiència amb actuacions arreu d’Europa.

En concert, Els Berros de la Cort reviuen el repertori dels trobadors catalans i occitans però arranjant les cançons en sintonia amb la música folk més actual. La banda recupera i adapta als nostres dies el patrimoni musical medieval del país, amb una sonoritat folk – rock i molt festiva, utilitzant instruments d’època també molt presents en la música tradicional catalana (gralles, tarotes, sac de gemecs, viola de roda, percussions,…).

Tot i incloure peces de tots els seus àlbums, en el concert hi té una presència predominant els temes del el seu darrer disc Los nòstres vices e pecats, un treball amb el qual el grup ha volgut reviure el repertori trobadoresc català i occità posant l’accent en dos dels pecats més comuns tant en l’edat mitjana com en l’actualitat: la gola i la luxúria. El material literari de les cançons prové de manuscrits medievals catalans com el Llibre de Sent Soví, del s. XIV, el tractat culinari més antic que es conserva escrit en català, i el Speculum al foder, un manual del fotre medieval que és el primer tractat d’andrologia i higiene sexual europeu que inclou un apartat de postures sexuals. Fent ús d’instruments d’època Els Berros de la Cort han adaptat als nostres dies composicions d’autors dels segles XII al XIV com Berenguer de Palol, Guiraut de Bornelh, Raimon de Miraval o Beatriu, Comtessa de Dia.