Els Verd Cel segueixen amb les seves PetjAdeS

El grup valencià duu a terme una extensa ronda de concerts pel País Valencià, una presentació a Liverpool i concerts d'hivern al Principat

La gira de PetjAdeS continua el seu trajecte, amb la segona temporada i injecció d’actuacions de l’altrament dit ‘VerdCel canta Raimon’. Una etapa que segueix després dels concerts realitzats a Tarragona, Barcelona i Girona.

Aquesta tourné es va engegar el dissabte 25 de setembre a Gandia, amb un gran concert dins el correllengua de la Safor i la Valldigna, amb la companyia de La Gossa Sorda. Després d’aquest prosseguirà un bon ventall de concerts: Llotja Vila-real, Xirivella, Sueca, Xàbia, València-UPV… Seguidament VerdCel viatjarà fins Anglaterra per a mostrar el seu viatge multimèdia a través de l’obra de Raimon, ni més ni menys que a la ciutat de Liverpool. La llista continua i les parades en aquest gran trajecte són moltes i repartides: a Barcelona en format acústic, a la ciutat de Lleida en format de banda elèctrica amb projeccions, a Maçanet de la Selva, en un poble del Pallars Sobirà… Tot plegat al llarg dels mesos d’octubre, novembre i desembre.

Aquests i altres concerts que realitzaran arreu, al final de la tardor i al bell mig de l’hivern, esdevindran noves fites i reclams per un treball que, per allà on passa, no deixa ningú indiferent. Un directe que de ben segur continuarà omplint l’agenda d’actuacions en diferents marcs incomparables del nostre territori, per així fer un desplegament en tota regla del disc polièdric i ple de riqueses que presenten “els d’Alcoi”.

 
PetjAdeS: el disc

Petjades és el primer espectacle de música i projeccions i CD íntegre de versions de cançons de Raimon. Però és molt més que això; és sobretot un viatge multimèdia per l’obra de Raimon des de la visió de VerdCel, un grup jove que ofereix a tothom aquesta magnífica aproximació a l’univers del cantant de Xàtiva, ara que fa 50 anys de la creació d’Al vent. A més del directe i CD amb 15 composicions de Raimon versionades per aquest grup d’Alcoi, Petjades inclou dos documentals inèdits (Raimon’65 i D’un temps, d’un país) filmats als anys seixanta pels prestigiosos directors de cinema Carles Duran i Llorenç Soler, un curtmetratge del mateix grup i un còmic que evoca la descoberta de Raimon des de la mirada d’un xiquet.

Tal com ha descrit el grup, “les cançons de PetjAdeS formen part de la nostra memòria col·lectiva, escrites per Raimon, amb poemes d’Ausiàs March, de Salvador Espriu, i d’altres inspirats en obres de Tàpies, totes cançons composades pel propi Raimon en el seu moment, i que ara, de la mà i de la veu de VerdCel reviscolen de manera molt especial”.