Els zombis de 'Malnazidos' reviuen el cinema fantàstic en la jornada inaugural de Sitges 2020

Fins diumenge 18 d'octubre, Sitges es convertirà en l'epicentre del gènere fantàstic mundial

Redacció.- Sitges 2020 ha obert finalment aquest dijous 8 d’octubre les portes d’una nova edició molt esperada per a tots els fans del fantàstic, amb un primera jornada que es pot interpretar com una declaració de principis que marcarà el perfil decidit de la programació dels propers onze dies: talent emergent, una àmplia representació de produccions catalanes i estatals d’alt nivell i una programació amb propostes innovadores i valentes sense deixar de reivindicar els clàssics del gènere i els realitzadors consolidats. El cinema fantàstic està més viu que mai i, del 8 al 18 d’octubre, Sitges es convertirà en el seu millor aparador. I la manera de demostrar-ho, una gala inaugural de luxe amb l’estrena de la coproducció catalana Malnazidos, un pel·lícula de zombis en plena guerra civil espanyola i una pr&eg rave;via d’alçada amb Dar-Dar, el curtmetratge sobre la història d’un dimoni de la llegenda basca realitzat pel director d’Errementari, Paul Urkijo.
La primera jornada del Festival ha inaugurat l’apartat cinematogràfic amb grans títols de les principals seccions per prendre el pols de nou al gènere fantàstic i demostrar, aquest any més que mai, que el talent i les propostes arriscades i consolidades del gènere segueixen en plena forma i Sitges el lloc ideal per gaudir-les. A primera hora els més menuts i futurs seguidors del Festival han estrenat l’Auditori per veure Petit Vampire (Little Vampire) a la sessió especial per a escoles, una adaptació animada d’un dels còmics més apreciats del seu autor i director, Joann Sfar i que es podrà veure aquests dies en sessió especial dins de la secció oficial.Els fans dels no-morts també han estat d’enhorabona amb l’esperada estrena de la pel·lícula coreana  Peninsula, la seqüela de Train to Busan, que a Sitges 2016 va ser mereixedora dels premis a la millor direcció per Yeon Sang-ho i als millors efectes especials.
Al migdia ha estat el torn de presentar en roda de premsa Malnazidos, la pel·lícula encarregada d’inaugurar oficialment la 53a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Els seus directors Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro i els protagonistes, Aura Garrido i Miki Esparbé, han explicat tots els detalls d’aquesta pel·lícula d’acció zombi ambientada en la Guerra Civil Espanyola que adapta la novel·la de Manuel Martín Ferreras i han transmès la il·lusió i la responsabilitat que suposa inaugurar oficialment Sitges 2020 amb l’estrena mundial de la seva pel·lícula en un any tan espe cial i particular. El repartiment, a més de Miki Esparbé i Aura Garrido, compta amb Luis Callejo, Álvaro Cervantes, María Botto i Dafnis Balduz. La cinta segueix un grup de combatents fugits de bàndols rivals durant la Guerra Civil que hauran d’aliar-se per fer front a un enemic comú, els zombis.
A la gala que s’ha celebrat aquesta tarda de dijous a l’Auditori de l’Hotel Meliá, presentada un any més per Melina Matthews i Dafnis Balduz, a més de l’equip de Malnazidos, entre ells Oriol Tarragó, que ha fet el disseny de so del film i que aquest dissabte 10 d’octubre rebrà el Premi Maria Honorífica del Festival, també han passat per la catifa vermella les protagonistes del curt inaugural Dar-Dar, Almudena Cid, Elías García, Udane Elosegui i el seu director Paul Urkijo, i s’han presentat davant dels periodistes gràfics el Jurat Oficial Fantàstic d’aquesta 53a edició, amb els productors David Matamoros i Maria del Puy Alvarado, l’actriu Juana Acosta i els directors Víctor García i Borja Crespo.
A les butaques d’un Auditori preparat amb totes les mesures i garanties de distància i segur etat, entre una llarga llista de personalitats i assistents convidats, destacar la presència del Ministre de Cultura i Esports, l’Excel·lentíssim Sr. José Manuel Rodríguez Uribes, la Consellera de la Presidència de la Generalitat, l’Honorable Meritxell Budó, el Conseller de Cultura del Govern Basc, l’Excel·lentíssim Sr. Bingen Zupiria i  els representants de l’ICCA – Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales del Ministerio de Cultura y Deportes, la Sra. Beatriz Navas Valdes i el Sr. Ildefonso Rodríguez, entre d’altres representants institucionals, en una gala molt especial per les circumstàncies excepcionals d’aquest any.