Emociona’t amb 25 anys de cançons per celebrar els 25 anys de Música Global

Manu Guix, Elena Gadel, Miki Núñez i Paula Giberga participen en aquest nou treball, que versiona grans temes

Redacció.- La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), el projecte musical que impulsa la Fundació Metalquimia, se suma a les propostes de cultura segura i tornarà als escenaris aquesta tardor per presentar el seu darrer treball, Emociona’t amb 25 anys de cançons. En total es faran quatre concerts entre el 27 i el 29 de novembre a  l’Auditori de Girona, amb el 50% d’aforament de la sala per tal de garantir les mesures de prevenció i seguretat de la Covid-19. Com a novetat, dos dels concerts programats seran matinals. Les entrades es posaran a la venda demà mateix.
 
Concerts programats:
Divendres 27 de novembre – 20:30h
Dissabte 28 de novembre – 12:00h (matinal) i 20:30h
Diumenge 29 de novembre – 12:00h (matinal)
Emociona’t amb 25 anys de cançons és el primer projecte del cicle “Emociona’t” i neix amb l’objectiu de celebrar el 25è aniversari d’una de les discogràfiques catalanes més emblemàtiques, fundada a Girona el 1995 per Salvi Cufí. El nou treball ha comptat amb la participació dels cantants Manu Guix, Elena Gadel, Miki Núnez i Paula Giberga, a més de la Polifònica de Puig-reig, que interpretaran les peces més emblemàtiques que han marcat la trajectòria de la discogràfica i també de la música catalana recent, reversionant cançons de Blaumut, Doctor Prats, Lax’n’Busto, Gossos, Sopa de Cabra o Els Amics de les Arts, entre molts altres.
L’enregistrament del nou treball de la Simfònica de Cobla i Corda va començar el juliol passat a l’Auditori de Girona i s’ha completat aquests primers dies de setembre a l’estudi 44.1 d’Aiguaviva, on avui s’ha fet una presentació amb la participació de Josep Lagares, president executiu de Metalquimia; Salvi Cufí, president de Música Global; Francesc Cassú, director musical de la Simfònica de Cobla i Corda; Jaume Lleixà, director tècnic de la SCCC, i els solistes que participen al projecte, que han expressat la seva satisfacció per ser part del projecte.
Josep Lagares, impulsor del projecte des de la Fundació Metalquimia, ha destacat que “mantenint aquesta cita anual a l’Auditori de Girona volem llençar un missatge de valentia i demostrar que es pot apostar per la cultura fins i tot en moments tan complicats com els que estem vivint actualment”. “Si es prenen totes les precaucions necessàries, la cultura és segura i en podem continuar gaudint perquè el sector cultural ens necessita més que mai”.
Per la seva part, Salvi Cufí ha destacat que el disc que es presentarà al novembre a l’Auditori de Girona és un recull de “les cançons més populars d’aquests 25 anys d’èxits de Música Global” i ha agraït a la Fundació Metalquimia la seva aposta per aquest projecte “que ens ha permès complir un somni”.
Francesc Cassú, director musical del projecte, ha explicat que amb els arrenjaments han intentat aconseguir “alguna cosa nova i original, fer que les 25 cançons del disc tinguin una nova vida”.