Emotions on black, l'exposició d'Enric Ansesa arriba a la seva fi

La mostra la composen 26 obres realitzades en els últims anys, i que corresponen a la darrera producció de l’artista

“El color negre. El negre d’Ansesa, signe d’identitat de la seva pintura i al qual l’artista atorga un sentit profund”. “Es tracta d’una realitat interior i del seu context, una idea, una emoció, quelcom íntim, i si l’espectador hi connecta, se li obre un espai de reflexió i de comprensió en què es troba amb si mateix i amb el seu sentit de la vida”, ens explica Roser Sanjuán, comissària de l’exposició.

 

En el text del catàleg, Sanjuán fa referència a diversos artistes que en l’art contemporani han fet ús del color negre, i ens explica que “en la utilització del negre que fa Ansesa hi ha un tret que formalment el distingeix, i és la seva perfecció, ja que, mitjançant la cerca de totes les possibilitats cromàtiques del negre i la recerca dels materials, aconsegueix extreure’n matisos i textures d’una subtilesa profunda”.

 

“Enric Ansesa ha dut a terme una àmplia producció, amb una trajectòria llarga i de gran coherència, que s’inscriu en els corrents artístics internacionals”, introdueix Sanjuán, i segueix: “Si mirem el conjunt de la seva obra des de 1975 –data en què l’artista inicia la definició del seu llenguatge- fins ara, descobrirem la connexió d’Ansesa amb l’art conceptual, el minimalisme, l’informalisme, l’arte povera, l’espacialisme…, i, tot i que manifesta una evolució, presenta unes constants conceptuals i formals que li atorguen personalitat i una gran rotunditat”.