En el marc del cicle Retro_performances [Hacer Historia(s)], la Sala Hiroshima de Barcelona acull aquest dijous i divendres "Mix-en-scene"

Una experiència acústica, visual i coreogràfica creada per les artistes Amaranta Velarde i Alba G. Corral

Després de la seva exitosa presentació en la Laboral Centro de Arte y Creación Industrial de Guijón el passat 21 d’octubre en motiu del festival “Danza Xixón”, el projecte “Mix-en-scene” de les artistes Amaranta Velarde i Alba G. Corral aterra demà a Barcelona en una doble cita (28 i 30 d’octubre) en el marc del cicle de Retro_performances  [Hacer Historia(s)] organitzat per La Poderosa i Antic Teatre en col·laboració amb la Sala Hiroshima. 

“Mix-en-scene” és un projecte d’investigació iniciat per l’artista Amaranta Velarde durant una residència artística a la LABoral, la finalitat de la qual era provocar una “experiència acústica coreogràfica en l’espectador”. 

El projecte en continu creixement, presenta aquests dos dies a la Sala Hiroshima, la versió recentment estrenada de “Mix-en-scene”, en la qual l’artista i tecnòloga creativa Alba Corral, suma l’experiència visual. 

“Mix-en-scene” planteja per tant una experiència acústica, visual i coreogràfica en la qual el ballarí, que és a la vegada performer i DJ, punxa en directe al mateix temps que balla i acciona partitures coreogràfiques acompanyades de peces visuals generades en temps real. 

D’aquesta manera, es construeix una sessió acústica i visual que reprodueix, versiona i barreja fragments samplejats de determinades fites històriques i icòniques de la dansa i els visuals. La proposta realitza un viatge que experimenta amb la cronologia i la superposició d’estils i principis artístics, utilitzant estratègies de la postproducció i l’esperit DJ d’apropiació, manipulació i versionant materials. 

Sens dubte, aquesta és una oportunitat única per gaudir d’una “Coreografia per veure i (també) escoltar” – com assenyalava a la crònica de la seva presentació el diari LNE.