Enamorats de la música tradicional grega

La música D'Asíkides mostra la unió entre els ritmes àrabs i els dels Balcans

L’església de Felip Neri de Barcelona acull el pròxim dimecres dia 17 a dos quarts de nou de la nit el concert D’Asíkides. La formació proposa un viatge musical pels diferents estils de la música tradicional de Grècia i de la Mediterrània oriental.
La música de Grècia es fruit de la trobada entre Orient i Occident, els ritmes àrabs i els dels Balcans. El seu eclecticisme ve donat pels diferents estils i llengües que encara L’integren (grec, turc, eslau, ladino,etc.), un ventall que fa gairebé impossible homogeneïtzar-la sota una única denominació D’origen. Com a L’Europa medieval, a l’imperi otomà hi havia músics que voltaven pel país cantant cançons. Els deien ‘asíkides’, un terme que ve de la paraula turca ?asik?, que significa ?enamorat’.

El grup ?Asíkides’ recull aquest concepte i posa L’èmfasi sobre la música tradicional grega i de la Mediterrània oriental. Formats L’any 2003 com a duet, el grup actualment està compost de set músics originaris de diferents països de la Mediterrània: Yannis Papaioannou (Grècia), Tal Ben Arí (Israel), Franco Molinari (Itàlia), Francisco «Rubio» (Espanya), Lluna Aragón (Catalunya), Jefferson Otto (Brasil) i Ertugrul Coruk (Turquia). El seu repertori es nodreix tant D’elements europeus i balcànics com àrabs i turcs.

El concert proposa un viatge pels diferents estils de la música grega, presentant les seves pròpies composicions basades en aquesta rica tradició. El concert s’emmarca dins el cicle ?Músiques de la Mediterrània.