Encontres musicals al CCCB

L'Orquestra de Cambra Catalana homenatja els grans compositors catalans de la segona meitat de segle XX

L’auditori del CCCB serà aquesta tarda a les 18h l’escenari D’un encontre entre compositors que van tenir un paper destacat en la vida musical catalana de la segona meitat del segle XX. Així, D’Antoni Massana s’interpretarà, segurament per primer cop en versió moderna, Andantino i Cançó de bressol. D’Enric Morera, Melangia i Dansa; de Ricard Lamote de Grignon els Tres cants magiars i, per acabar, L’arranjament per a orquestra de corda que Aureli Vila va fer de Sis cançons D’Eduard Toldrà. Actuarà com a solista la soprano Assumpta Mateu que recentment ha enregistrat L’obra completa per a cant i piano del mestre vilanoví.

L’Orquestra de Cambra Catalana -L’OCC- fundada per Joan Pàmies L’any 1986 és una agrupació estable i autogestionària formada, bàsicament, per instrumentistes de corda als quals s’hi sumen altres músics i instruments segons les necessitats de la programació. El seu repertori abasta totes les èpoques i compositors, donant especial relleu a la interpretació i difusió de la música catalana, tant de compositors contemporanis com de mestres del passat.

Amb L’OCC han actuat solistes de prestigi com Nicanor Zabaleta, Montserrat Cervera, León Ara, Régis Pasquier, Ludmil Anguelov o Enrica Guarini. Ha ofert més de cinc-cents concerts al
llarg de la seva trajectòria i ha actuat en alguns dels principals cicles i festivals de música D’Espanya. Entre les actuacions a L’estranger cal destacar les realitzades als festivals internacionals Incontri Musicali D’Aquileia (Itàlia), Octobre Musical à Carthage (Tunísia), Eurochestries (Polònia), al Teatre de L’Òpera de Toulon (França), Teatre de L’UNESCO a Beirut (Líban), Sala Netzacuayotl i Basílica de Guadalupe a Mèxic. També la gira efectuada a la República Txeca durant el 2007 amb música de mestres catalans del segle XVIII i, mésrecentment, L’actuació al Teatre Nacional de Tirana (Albània), a L’Església dels Jesuïtes de Còrdoba (Argentina), Teatre del Sodre de Montevideo i al NCPA de Pequín (Xina).