Enderrock celebra 20 anys amb una revista i un DVD per llegir, escoltar i mirar

Manel i Sisa, Els Amics de les Arts i la Trinca, Mishima i Raimon o Antònia Font i Quimi Portet són algunes de les parelles que participen al projecte ‘Converses Enderrock’


L’any 2013 la revista Enderrock compleix 20 anys. Amb motiu de l’efemèride, la publicació de referència de la música catalana ha reunit 10 parelles musicals de generacions i estils molt diferents que dialoguen en exclusiva per a la sèrie ‘Converses Enderrock’, sobre el passat, el present i el futur de la música, la societat i la política del país.
Descobrim com han afrontat el passat, viuen el present i aposten pel futur una vintena dels noms més destacats de l’escena musical catalana: Manel i Sisa, Mishima i Raimon, Antònia Font i Quimi Portet, Roger Mas i Maria del Mar Bonet, Els Amics de les Arts i La Trinca, La Pegatina i la Companyia Elèctrica Dharma, Obrint Pas i Miquel Gil, Gossos i Gerard Quintana, Anna Roig i Lluís Gavaldà, i Sanjosex i Pi de la Serra.
DVD La meva generació

Les 10 ‘Converses Enderrock’ han quedat plasmades en un número especial i un DVD que inclou un documental de producció pròpia, La meva generació. El documental, dirigit per Pol Fuentes, s’encarta de amb el número del vintè aniversari i es basa en els diàlegs i experiències de tots els artistes que hi han pres part.
Es tracta d’una peça única d’una hora de durada on es fa un retrat del panorama musical, tot posant de manifest els diversos punts de vista i opinions dels músics en alguns temes importants de la seva trajectòria vital.
El número especial també inclou una selecció dels 200 discos de la ‘Generació Enderrock’. En les darreres dues dècades s’han editat més de set mil discos en català. Enderrock ofereix una selecció dels 200 millors àlbums de la banda sonora de la música en català dels darrers vint anys (1993-2012), comentats per 25 periodistes especialitzats i amb especial atenció als 20 millors discos.
La història dels vint anys d’Enderrock és també la de les seves portades. Al llarg de 212 números han desfilat per la primera pàgina nombrosos artistes. En aquest número especial de la revista presentem les millors sessions de fotografia de la trajectòria de la revista i el paper d’una generació a través dels músics catalans.