Enderrock convoca la primera edició dels Premis Enderrock de la Música Balear 2018

La gala de lliurament se celebrarà el dimecres 28 de novembre al Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma

Redacció.- La revista musical Enderrock ha convocat la primera edició dels Premis Enderrock de la Música Balear 2018 amb l’objectiu de reconèixer i donar visibilitat als músics i la producció discogràfica illenca. La gala de lliurament se celebrarà el dimecres 28 de novembre al Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma, plantejada com una festa amb actuacions i estrenes en directe i la participació dels músics, la indústria musical illenca i les institucions culturals de les Balears.
Els Premis Enderrock de la Música Balear són el resultat del treball realitzat fins ara amb la convocatòria anual dels Premis Enderrock 2018 – XX Premis de la Música Catalana, el concurs Sona9 d’artistes emergents i la publicació digital musical mensual EDR Balears. El Grup Enderrock publica des de fa 25 anys la revista musical Enderrock, a més de les capçaleres 440Clàssica&Jazz i Sons de la Mediterrània i el setmanari digital EDR (que inclou les edicions mensuals EDR Balears i EDR Valencià).
En la seva primera edició, durant la gala dels Premis de la Música Balear es farà lliurament d’un total de quinze guardons, dividits en dues tipologies, premis de la crítica i premis de la votació popular. Optaran als premis tots els discos d’artistes balears publicats en qualsevol format en el darrer curs, entre el setembre del 2017 i l’agost del 2018, en les categories de pop-rock, músiques urbanes, cançó d’autor, folk, jazz i clàssica.
Els premis de la crítica inclouran el Premi d’Honor, el Premi a la Trajectòria, el Premi al millor disc de l’any i el Premi al grup revelació. L’elecció dels discos i artistes elegits en aquesta tipologia anirà a càrrec d’una taula de crítics seleccionats entre periodistes i professionals de la música de les Illes Balears i les entitats organitzadores.
Per altra banda, els 11 premis de votació popular constaran de les següents categories: Millor artista de l’any, Millor disc de pop-rock, Millor disc de músiques urbanes (rap i electrònica), Millor disc de folk i noves músiques, Millor disc de cançó d’autor, Millor disc de jazz, Millor disc de clàssica, Millor disc en llengua no catalana, Millor cançó, Millor directe i Millor disc revelació.
Els premis de votació popular tindran dues fases de votació. La primera volta s’ha obert avui dijous 27 de setembre a través del web www.premismusicabalear.cat, i estarà oberta fins el proper dijous 18 d’octubre. En la segona (i darrera) fase de votació, els finalistes seran només els tres artistes més votats en cada categoria. Els resultats finals de la votació popular es donaran a conèixer durant la gala d’entrega dels Premis de la Música Balear al Teatre Municipal Xesc Forteza, el 28 de novembre de 2018.
Els Premis de la Música Balear són una iniciativa impulsada pel Grup Editorial Enderrock, amb la col·laboració de l’Obra Cultural Balear i el suport del Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Palma, i el patrocini d’Estrella Damm.