Enderrock elabora una llista amb les 100 cançons del Barça

La Trinca, Guillermina Motta, Rudy Ventura, Serrat, Skatalà o Els Catarres formen part D'un cançoner culer que creix constantment arreu del món

El Barça desperta passions arreu del món, i no només esportives, sinó també musicals. A la revista del mes de juliol, Enderrock ha elaborat un reportatge D’investigació per presentar el primer rànquing amb les 100 cançons més representatives de la història del club. Més enllà del ?Cant del Barça?, escrit per Josep Maria Espinàs i Jaume Picas, hi ha desenes D’aportacions de tots els gèneres, des de la cançó D’autor al rock, L’electrònica, el punk, el reggaeton o el hip-hop. El llistat inclou des dels primers clàssics dels anys seixanta i setanta de Guillermina Motta o La Trinca, fins a peces elaborades per grups de  nova fornada del pop català, com Manel o Els Catarres.
 
La revista ha seleccionat també les que considera les 10 cançons més representatives al voltant de la història del club. Són ?Jo sóc barcelonista?, de Guillermina Motta (1971), ?Botifarra de pagès’, de La Trinca (1974), ?Endavant Barça?, de Rudy Ventura (1979), ?Fent D’aquí? D’Skatalà (1986), ?Kubala? de Joan Manuel Serrat (1989), ?Miquel a L’accés 14? de Mishima (2004), ?Corrandes de la parella estable? de Manel (2008), ?Porto el Barça dins el meu cor? de Jofre Bardagí (2009), ?Iturralde González? D’Estúpida Erikah (2010) i ?Més que un crack? de Marcelo Mercadante (2010).
 
Especialment significatiu és el cas de Manel: Amb la cançó ?Corrandes de la parella estable?, interpretada al Palau de la Música, el grup va demanar la renovació de L’entrenador del Barça, Pep Guardiola, i pocs dies després es feia efectiva. Al rànquing també hi apareixen les lletres referides al Barça D’Esquirols, Núria Feliu, Gato Pérez, Sisa, Joan Isaac, Lax?n?Busto, Big Mama, Inadaptats, Albert Fibla, Opció K-95, Albert Pla, Narcís Perich, Gerard Quintana o Els Catarres, entre D’altres. Aquest darrer grup, seleccionat al concurs Sona 9, ha revolu cionat les xarxes socials amb el clip de la cançó ?Jenifer?.
 
El reportatge ?100 cants del Barça? també recopila les desenes de versions realitzades del ?Cant del Barça? des de la seva composició L’any 1974, així com els anteriors himnes del club. A més, també fa esment a rareses com les cançons enregistrades per diversos jugadors del primer equip del Futbol Club Barcelona al llarg de la història, des del ?Oei Oei Oie? de Johan Cruyff fins al ?Rap del Barça? enregistrat pels components del Dream Team durant els anys noranta. I, finalment, dedica un apartat a les cançons mediàtiques que s’han popularitzat al voltant del fenomen Barça dels darrera anys.