Enderrock i Picap presenten el recopilatori del pop ie-ié català dels 60

El moviment alternatiu a la nova cançó

L’acte va ser presentat per Lluís Gendrau, acompanyat pel periodista artífex del recopilatori Joaquim Vilarnau i el director de la discogràfica Picap responsable D’aquest, Joan Carles Doval. En la seva intervenció, Joaquim Vilarnau va destacar L’oblit que va patir el pop en català als anys 60, eclipsat pel moviment de la ?nova cançó?; remarcant que el pop a Catalunya no és cosa de grups D’ara, sinó que va començar ja fa 50 anys. Raonant la causa es va dir que el que la majoria de temes no fossin original hi podia haver tingut a veure.

Sense saber un de L’altre, L’Enderrock havia tingut la pensada de recuperar el pop català dels seixanta a la revista, mentre de la mà de Joan Carles Doval, Picap també s’havia plantejat recuperar aquelles cançons; va ser gràcies a Joaquim Vilarnau que es van unir les forces per fer-ho més especial. Joan Carles Doval va remarcar L’afany de la discogràfica per tal de recuperar la memòria història musical D’aquest país amb les reedicions que s’estan duent a terme dels catàlegs D’Edigsa i PDI, agraint també la cessió D’algunes cançons als propietaris dels drets com la Biblioteca Nacional i Divucsa. Tothom va estar D’acord en la recuperació D’aquestes cançons i en la necessitat de radiació D’aquestes. Avui en dia les ràdios no creen èxits sinò que s’escolten els que ja ho són, i en aquest recopilatori se?n poden trobar molts (Maria Cinta, Núria Feliu, Guillem D’Efak, Lita Torelló, Els 3 tambors, Els 4 gats, Els Trons…)

Seguit de la presentació del recopilatori de Picap i del número de febrer de L’Enderrock, van començar les actuacions de Núria Feliu, Lita Torelló i Maria Cinta, totes elles acompanyades al piano per Francesc Burrull. Un cop finalitzades aquestes i fetes les fotos de família de rigor,  la festa va continuar amb punxadiscos Dj Phill Musical (Òscar Dalmau) que va fer ballar a tots els presents amb els millors temes del pop ie-ié dels 60.

El recopilatori sortirà al mercat a un preu aproximat de 10?.