Enderrock publica un número especial Beatles vs Stones

La revista inclou un disc recopilatori amb versions de les dues bandes a càrrec de grups catalans

Coincidint amb la commemoració dels 40 anys del primer concert dels Stones a Catalunya i el 50è aniversari de la publicació del disc beatlelià Revolver (Parlophone, 1966) i l’stonià Aftermath (Decca, 1966), l’Enderrock de juliol presenta un reportatge especial per conèixer a fons les dues bandes britàniques, The Beatles i The Rolling Stones.
La revista analitza la transcendència dels discos i el primer viatge dels londinencs a terres catalanes, al costat d’una crònica de tots els concerts que han protagonitzat a casa nostra i la influència dels Stones en la música catalana, més un repàs a totes les versions en català.

Les versions, cara a cara
Fruit de la col·laboració entre el Grup Enderrock i el Beatles Weekend de l’Estartit –que se celebrarà entre el 5 i el 10 de juliol– s’ha editat el disc exclusiu de tribut Beatles vs Stones, que inclou una recopilació de 16 versions en català que es distribuirà conjuntament amb la revista i es podrà aconseguir amb l’entrada del festival.

Roger Gascon (“Norwegian Wood”), Exili a Elba (“I’ve Just Seen a Face”), Quartetto da Cinque (“Ja surt el sol”), Magical Mystery Grup (“Estic tan cardat”), Els Picapedrers (“Un bitllet ha comprat”), Els 4 Gats (“L’home solter”), Nuri (“És una dona”) i The Drums (“El submarí groc”) signen les versions, en català i en anglès, dels Beatles, mentre que Smoking Stones (“Angie”), Gent del Desert (“Família”), Bob & El Lladre (“Flors mortes”), Pascal Comelade (“Under my Thumb”), The Bonds (“Satisfacció”), Els Xocs (“Tot negre”), Els Trons (“Nena”) i Ariel Santamaria (“Sympathy for the Devil”) s’encarreguen de fer-nos sonar de nou les cançons dels Stones.

El festival original dels Beatles a la Costa Brava, Beatles Weekend, organitza un concert especial a la XI edició, una batalla protagonitzada per les bandes tribut Abbey Road i Smoking Stones. A més, enguany la fotògrafa Joana Biarnés ha rebut el Premi Beatlemaníaca 2016 i al festival de l’Estartit presentarà una exposició inèdita. Enderrock també publica una entrevista amb la professional de la imatge que es va colar a l’habitació dels Beatles.

Més actualitat a l’Enderrock 251
A banda de la batalla dels clàssics britànics, la revista inclou entrevistes a Maika Makovski, Paul Fuster i Dani Nel·lo, artistes que publiquen novetats discogràfiques. La festa del foc i de la música de Cervera, l’Aquelarre, se celebrarà del 26 al 28 d’agost, i Enderrock s’encén amb un suplement especial sobre la programació d’enguany.

Les propostes estivals s’obren de mires i cada vegada més l’oferta creix en festivals familiars. Al reportatge Pop per xics la revista repassa els espectacles musicals més destacats per a tots els gustos: pop-rock, heavy o rumba.

Signen nous articles d’opinió el periodista i escriptor Jordi Nopca i el músic Joan Enric Barceló (Els Amics de les Arts), i el crític musical Jordi Bianciotto desgrana el primer disc dels guanyadors del Sona9 2015, Est Oest: Fortuna (Lav Records).