Enderrock reedita la primera maqueta de Sopa de Cabra

La publicació presenta un número monogràfic dedicat a Sopa de Cabra, amb documentació inèdita i la reedició en casset

Sopa de Cabra, una de les bandes abanderades del rock català, és la protagonista del número de la revista Enderrock del mes de setembre. Coincidint amb la gira commemorativa del vint-i-cinquè aniversari de la fundació del grup, que ha convocat més de 70.000 espectadors arreu dels Països Catalans, la revista dedica un número monogràfic a la banda de Girona i reedita per primer cop la primera i única maqueta del grup conservant el format original en què va ser publicada L’any 1988: el casset.

La primera versió de ‘L’Empordà’

La maqueta de Sopa de Cabra inclou les dotze primeres cançons de la banda. Gravada la primavera de 1988 i mai més reeditada, se?n van distribuïr únicament 900 còpies i a data D’avui havia esdevingut una peça D’autèntic col·leccionisme per als fans i seguidors. S?hi poden sentir les primeres versions de cançons com ‘L’Empordà’, ‘El boig de la ciutat’ o ‘Bloquejats’. Coincidint amb la gira de retorn del grup, Enderrock reedita la maqueta conservant el seu format original, el casset, així com el so analògic en què va ser enregistrada un cop rescatats els màsters de la gravació.

Material inèdit i rareses

Així mateix, el número de setembre D’Enderrock presenta el relat més exhaustiu i detalladat de la història de Sopa de Cabra. La revista publica imatges inèdites de la primera època a la ciutat de Girona, recupera tots els senzills i rareses discogràfiques del grup de Gerard Quintana i Josep Thió i fa públic per primer cop documentació inèdita sobre la primera època d’or de la banda. A més, inclou una selecció d’opinions de persones que han viscut de prop l’evolució del grup des dels seus inicis, com el seu primer mànager, Isidre Pallàs, o L’autor de la lletra de ‘L’Empordà’, Jaume Rufí, així com els articles d’anàlisi de periodistes musicals com Josep Maria Hernández Ripoll, Jordi Bianciotto, Pep Blay o el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau.

Exposició de fotografies

El Grup Enderrock, en col·laboració amb L’Ajuntament de Girona, ha muntat també una exposició de fotografies de la trajectòria de Sopa de Cabra al Centre Cultural la Mercè de la capital gironina. L’exposició, que es titula ‘No vull canviar de pell’, s’inaugura el 7 de setembre i es podrà visitar gratuïtament durant els mesos de setembre, octubre i fins el 4 de novembre. La mostra recull mig centenar D’instàntànies ?la majoria realitzades en directe? a càrrec del fotògraf Xavi Mercadé, cap de fotografia D’Enderrock.

No vull canviar de pell

Coincidint amb la reedició de la maqueta, el número monogràfic D’Enderrock i L’exposició de fotografies a Girona, el mes de setembre també es publica el llibre No vull canviar de pell, coeditat pel Grup Enderrock i L’editorial Cossetània. El llibre actualitza la biografia de Sopa de Cabra amb tot el que ha esdevingut durant la darrera època i inclou una discografia comentada on els membres de la banda comenten cançó per cançó tota la seva obra. Un llibre imprescindible per entendre la història de la banda.