Enric Montefusco estrena espectacle al Mercat de Música Viva de Vic

Aquest divendres concerts de Cesk Freixas, Albert Lax i Oques Grasses, entre altres

Redacció.- Enric Montefusco presenta Viaje al centro de un idiota aquest divendres al Mercat de Música Viva de Vic. Acompanyat de l’artista multidisciplinari Xavier Bobés –actor, manipulador objectual i creador escènic–, Montefusco posarà sobre l’escenari la seva particular visió del món, en un espectacle experimental carregat de simbolismes, i en què ell assumeix la totalitat de la part musical.

Així mateix, divendres arriba a Vic una de les artistes de jazz soul més prometedores dels pròxims temps: la sevillana María Yfeu, la veu de qui ressona inevitablement a Amy Winehouse. També podrem veure Taller de Músics Ensemble & Chano Domínguez, un projecte nascut de la creació en conjunt entre l’aclamat pianista de jazz flamenc i algunes de les joves promeses del Taller de Músics. Els altres artistes que actuaran a la tercera jornada del Mercat són Intana, Emlan, Dois Pois, Germà Aire, Iván Sanjuán Cuarteto, Laura Lamontagne & Picoamperio, i Rodrigo Laviña y su Combo.

Per altra banda, divendres arrenca la programació oberta al públic general d’aquesta edició del Mercat. Els escenaris ESTRELLA DAMM, a la zona esportiva; GOUFONE, al Parc Bassa dels Germans Maristes, i l’exterior de la Jazz Cava acolliran, entre altres, els concerts de Flashy Ice Cream, Oques Grasses, Albert Lax i Cesk Freixas, pel qual encara queden unes poques entrades. Quant a la programació OFF, Ana Brenes i Tacho actuaran a la Plaça dels Màrtirs de part de l’Esmuc, i Marc Suárez i Crisbru, del Taller de Músics.

L’activitat professional continua amb L’Atlàntida com a epicentre. Divendres es reuniran les membres de l’Associació MIM (Mujeres de la Industria de la Música), que vetlla per la igualtat de gènere als escenaris, i es presentarà Global Music Match, la iniciativa per promoure artistes locals, amb membres de l’oficina d’exportació Chilemusica i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). A més, es celebrarà la Junta Directiva de l’Acadèmia Catalana de la Música.