Enrique Morente dóna el tret de sortida al Festival de Músiques Religioses i del Món

Maria del Mar Bonet, Salif Keita, Staff Benda Bilili, Kepa Junkera, Pierre Hantaï, Benjamin Alard, Anonymous 4 seran entre la programació

L’Auditori Palau de Congressos de Girona acull dissabte a les nou del vespre el concert D’Enrique Morente que dóna el tret de sortida al Festival de Músiques Religioses i del Món

Enrique Morente és un dels revolucionaris més grans del flamenc. El seu afany per aprendre, per respectar i per fusionar altres músiques L’han posicionat com un músic únic i inimitable. Va ser el primer en adaptar textos de poetes espanyols per elaborar els seus cantes, ha treballat amb músics hindús, ha fusionat flamenc i rock i mai no ha amagat el seu esperit renovador.

Des dels seus primers treballs, a finals de la dècada dels seixanta, ja es copsa la seva personalitat i el seu afany per recuperar peces inèdites. Ha estat un gran revitalitzador de la figura D’Antonio Chacón, i ha treballat en el teatre i en el cinema, com a actor i com a músic. Un artista complet i resolutiu, que tindrem el plaer D’escoltar en aquesta onzena edició del Festival de Músiques Religioses.

El músic ha creat, a partir D’un encàrrec del mateix Festival, un personal programa en el qual interpretarà fragments de la missa flamenca tradicional, diversos textos sagrats de cante jondo i escrits de sant Joan de la Creu.

L’11a edició del Festival de Músiques Religioses i del Món durarà fins al 18 de juliol i té com a eixos centrals les músiques del món, la música antiga i les activitats que reflexionen sobre la convivència entre pobles.

Entre la programació destaquen nom com Maria del Mar Bonet, Salif Keita, Staff Benda Bilili, Kepa Junkera, Pierre Hantaï, Benjamin Alard, Anonymous 4, entre D’altres. Dins les activitats paraL’leles, un any més la plaça dels Apòstols acollirà el mercat culinari amb menjars del món. I com a cloenda del festival, l’esdeveniment se sumarà al Dia Internacional Nelson Mandela amb una representació dels seus Contes africans dirigida al públic familiar.

Etiquetes:
,