Amb entrades exhaurides fa gairebé dos mesos, CANETROCK consolida el seu èxit rotund amb 23.000 assistents

Des de mitjanit, el festival ha començat a vendre entrades per la propera edició

Redacció.-“El balanç no pot ser més positiu: 23.000 persones, entrades exhaurides gairebé dos mesos abans del  festival i entrades venudes ja per la propera edició”, així ha resumit Gemma Recoder la cinquena edició de CANETROCK, consolidat com el festival de música dels països catalans. “Estem contentíssims i no només per la participació, les infraestructures milloren any rere any per oferir millors serveis per tothom”, ha afegit la directora.
Parlant del que fa que CANETROCK sigui CANETROCK, la directora ha declarat que “està en l’ADN del festival ser un espai de llibertat” i ha afegit, “sobretot en els temps que ens toca viure”. La cinquena edició ha tingut un record pels presos polítics i la mateixa directora ha fet menció també a la situació dels músics exiliats. Igualment, ha volgut destacar el caràcter festiu de la cita estiuenca com a tret definitori del festival. “A Canet la gent ve a passar-s’ho bé, amb música ininterrompuda i les millors bandes de casa nostra amb independència de la llengua cantin en la que cantin”.
De cara a l’any vinent, la sisena edició ja del segle XXI, CANETROCK arribarà al seu desè aniversari (tenint en compte les 4 edicions celebrades als anys 70). “Prepararem un festival molt especial, amb novetats i sorpreses”. Una d’elles, per exemple, que un altre grup prendrà el relleu de tancar el festival, en 4 ocasions fins ara, a mans de Txarango.
Més novetats per la sisena edició és la posada a la venda online, ja des de la mitjanit del festival, de les entrades per l’any vinent a un preu especial de 25 euros. A més, es donarà la possibilitat de reservar l’entrada, pagant una part de l’entrada a partir d’ara i abonant la segona part al desembre del 2018. “Tot i que ja és molt econòmic el preu de l’entrada, l’objectiu és que tothom pugui venir a CANETROCK”, ha afirmat Recorder.
El festival CANETROCK 2018 ha ofert un cartell amb un ventall ampli de grups dels Països Catalans, amb una alta participació de bandes valencianes, i d’estils: ha reunit bandes de rock, mestissatge, hip hop i pop. “Tenim una gran sort de la bona salut que gaudeix el nostre panorama musical. Això ens ajuda a refermar-nos en la nostra aposta específica per les bandes del país”. La directora ha remarcat la presència creixent d’artistes dones a l’escenari d’en Pla d’en Sala, enguany amb grups com Sense Sal, Pupil·les i Els Catarres, i espera que això encoratgi d’altres formacions femenines a fer música que, pel seu estil més festiu, encaixin en el cartell del festival.
Per CANETROCK 2018 hi ha passat, a més de Sense Sal, Pupil·les i Els Catarres, Els Amics de les Arts, Zoo, Doctor Prats, Animal, Brams, La Souls Machine & Brodas Bros, Macaco, que ha estrenat single i Txarago que, ha tancat de nou el festival. . Amenitzant les estones entre concerts, no ha faltat Miquel del Roig, DJ Ernest Codina i PD Busquets.