Biel Martí: “El disc és un recopilatori de cançons d’amor”

"El país de les flors" és el tercer àlbum d'estudi del músic Biel Martí

Biel Martí presenta “El país de les flors” (Segell Microscopi). El tercer àlbum del músic és el seu treball més ambiciós. Una obra que beu clarament del folk i de la música d’arrel americana, però aquest cop tenyida amb tonalitats més pròximes al rock i al pop, sense deixar de banda la faceta de cantautor que Biel Martí porta a tot arreu. El músic presentarà el disc el pròxim 18 de juliol a les 20:30h a sala Paral·lel 62 de Barcelona.

Amb guitarres elèctriques, violins i una bateria que havia mancat en els últims treballs del músic barceloní, les tretze cançons de l’àlbum naveguen per diferents sonoritats, des d’un rock festiu a la inicial “El país de les flors”, fins a una balada èpica i emotiva plena de violins com la melancòlica “Tot allò que no hem viscut”, passant per una cançó que es podria quasi entendre com una cançó de bressol amb inspiracions bluegrass, com és “Criatures de la nit”.

Sota la producció de David García, que també posa les guitarres elèctriques i el baix, amb Clàudia García-Albea al violí i Andreu Moreno a la bateria, Biel Martí es rodeja de grans músics per construir les tretze noves històries que afegeix al seu repertori. La inspiració dels clàssics que sempre han acompanyat la seva música com Townes Van Zandt, Joni Mitchell o John Prine es troben de cara amb sons que poden arribar a recordar a grups tan diversos com Tom Petty, Els Pets o els Turnpike Troubadours. 

L’artista

Biel Martí (Barcelona, 1995) de petit es va enamorar de la música sentint Els Pets des de l’última fila de la furgoneta familiar. L’adolescència va arribar amb les cançons d’Iron Maiden i els solos de guitarres de Megadeth. Així, amb tretze anys va començar a tocar el baix elèctric, iniciant un camí musical que l’ha portat a ser el músic que és avui en dia. I tot i que l’afició pel metall ha marcat la seva joventut musical, el pas més important va ser el descobriment de la música folk i country d’arrel americana. Amb la troballa d’artistes com Willie Nelson, Colter Wall i Tyler Childers, en Biel Martí va caure enamorat d’aquest estil tan llunyà i a la vegada tan pròxim. És aquí on troba el so que sempre ha buscat i, amb una guitarra acústica i un banjo sota el braç, comença a escriure les seves pròpies composicions. I és que si hi ha alguna cosa que uneix a Els Pets i Willie Nelson, són les lletres sinceres i narratives.

Amb “95 i llibertat”, el seu disc de debut, Biel Martí ens obre les portes al seu univers personal, on la llengua catalana es troba de cara amb una clara influència americana.

En el segon disc “Somnis per a tu i per mi”, el cantautor ens endinsa encara més dins el seu univers narratiu, amb un treball conceptual que gira al voltant d’una sola història, dins un ambient sonor propi del bluegrass americà, on només escoltem la fusta i el so metàl·lic de les cordes dels instruments acústics.

I en el tercer treball, “La llum que portes dins”, obre les portes al seu món interior més fosc, enfrontant-se a l’addicció, la depressió i la superació d’una ruptura dolorosa. I ho fa amb tretze cançons senzilles i honestes, que donen un caire més personal a l’univers narratiu del cantautor.

Etiquetes: