Rosa Font Massot: “Volia mostrar tota aquesta part misteriosa, de secrets, que hi ha a una comunitat com és un poble petit”

"Un bosc infinit" és la darrera novel·la de Rosa Font Massot

L’escriptora i poeta Rosa Font Massot ha publicat “Un bosc infinit” (Edicions Proa). Aquest llibre és el seu retorn a la narrativa després de deu anys centrada en la poesia. Un bosc infinit és una novel·la breu esplèndida, de gran força emotiva, que es desplega en un clima tràgic i alhora ple de màgia narrada per un nen de deu anys.

Sinopsi

Què sent un nen de deu anys que creix en un ambient hostil? En Martí, fill d’una família de pagesos d’un poble de l’Empordà d’abans de l’eclosió turística, aprèn a viure sota l’autoritat d’un pare caçador i violent, amb la companyia del germà gran i d’una mare que és víctima del primitivisme del marit. Els seus únics refugis són un món imaginat i la natura personificada que l’arrecera i el protegeix. Acompanyat per la veu de l’infant, el lector descobreix les circumstàncies que empenyen la família a fugir del poble i a ocultar-se en una ciutat petita, on el nen coneix una veïna amb qui estableix una relació de confiança que desembocarà en un fet inesperat.

L’autora

Rosa Font Massot (Sant Pere Pescador, 1957) és coneguda per l’obra poètica. La seva obra està molt lligada a una terra i un paisatge, el de l’Alt Empordà i, en concret, el del riu Fluvià i la seva desembocadura.

Ha publicat, entre altres, els llibres de poemes La llum primera, Aigua llunyana, Des de l’arrel, Un lloc a l’ombra, Em dic la veu, Celobert, Esquerda i Temps el·líptic, i ha obtingut el màxim reconeixement amb premis com el Carles Riba, el Senyoriu d’Ausiàs March, el Rosa Leveroni i el Cavall Verd. És autora, també, de les novel·les Envia’ns un àngel (1999), L’ànima del freixe (2003) i La dona sense ulls (2014), que va rebre el premi Ciutat de Palma i va ser traduïda al castellà (La mujer sin mirada).

Ha fet estudis sobre l’obra de Víctor Català i els poetes empordanesos de la Renaixença, i antologies per a joves de la poesia de Josep Carner, Antologia (1995), i de Josep M. de Sagarra, Antologia poètica (1994).

Rosa Font Massot ha aparegut a l’antologia Mig segle de Poesia Catalana. Del maig del 68 al 2018 (2018), i alguns dels seus poemes han estat traduïts a l’italià, publicats dins Parlano le donne (2008), i a l’anglès, publicats a Xeixa. Fourteen Catalan Poets (2018).

Etiquetes: