«Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA» acaba la itinerància a Sant Cugat del Vallès

És una exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona

Redacció.- «Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA» és un projecte que aborda la contemporaneïtat des d’una perspectiva optimista, persistent i apassionada. Un concepte directe que, en lloc de situar les obres dins d’un àmbit temàtic o cronològic determinat, s’erigeix com un to específic; és a dir, com una manera particular d’entendre la pràctica artística que reivindica la intensitat anímica del treball en art.
En termes generals, l’entusiasme s’entén com un procés subjectiu d’exaltació de l’ànim, en què la passió i el fervor actuen com a detonant emocional d’allò que -ja sigui discret o ambiciós, íntim o públic- es vol aconseguir. Mitjançant una anàlisi plural del concepte, el projecte revisa la col·lecció del MACBA amb l’objectiu d’escenificar i contrastar tot un seguit de comportaments i actituds sensibles a aquesta excitació. Una posició ferma i obstinada que s’allunya d’actituds ingènues o simplement alegres i aposta per qüestions de confiança, resistència i furor en diferents nivells. L’exposició proposa un exercici d’activació de les obres, en què s’entrecreuen causes i desafiaments diversos, cosa que dona lloc a una selecció de reptes singulars que, situats dins de l’àmbit de l’art contemporani, transiten entre les obsessions individuals i els compromisos d’ordre estètic, social o polític.
El divendres 11 de gener, a les 19 h, s’inaugura la darrera etapa d’aquesta itinerància al Centre d’Art Maristany, amb una visita comentada a càrrec de David Armengol, comissari de l’exposició, i la presència de Ferran Barenblit, director del MACBA, Oriol Lladó, diputat de cultura de la Diputació de Barcelona, i Silvia Solanellas, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Cugat.