Focus Engelhorn recull fons per Càrites, amb l'exposició col·lectiva Tots pintem

L'acte es farà a la Fundació Cuixart de Palafrugell

 

L’exposició col·lectiva Tots pintem, que impulsada per Focus Engelhorn recull fons per Càrites i entitats del tercer sector de Palafrugell, s’inaugura aquest dissabte 21 de febrer –a les 12h– a la Fundació Cuixart d’aquesta població empordanesa. La mostra, amb el suport de l’Ajuntament de la vila i de bonart cultural, exhibirà l’obra dels artistes Rodolfo Candelaria, Maria Rosa Aguiló, Martí Barceló, Cyril Torres, Laura Gonzalez, Marcel Arnau, Mercè Lluís, Luis Rueda, Pere Amilibia, Saskia Vermeulen, Jonny Bisbe, Núria Gich, Garcia Figueres, Enrique Barro, Eloi Laporta, Josep Plaja, Lluís Bruguera, Pepa Mach, Berta Puig, Josep Ripoll, Víctor Dolç, Tate Garrigas, Enric Iglesies, Pepe Calvo, Àngels Campanero, Marc Camins i Coco Mir.

La iniciativa es va engegar l’any passat per crear vincles entre el món de l’art i el tercer sector. En aquell moment, es van crear 6 tòtems de fusta elaborats per 25 artistes. La venda d’aquestes peces va generar un fons econòmic destinat als infants i, en concret, als menjadors socials que gestiona Càrites Palafrugell, amb les beques menjador. Focus Engelhorn, una plataforma cultural i social del territori que, entre altres coses interrelaciona les arts i les iniciatives socials i educatives, va apadrinar aquella acció adquirint les obres.

Ara, Focus Engelhorn i els artistes, fan un pas més i han creat 25 obres que s’exhibaran a la Fundació Cuixart fins al 21 de març i que, posteriorment, es posaran a la venda a través d’una subhasta pública, que es durà a terme a Palafrugell el mes d’abril. Aquestes obres serviran com a fons econòmic per a entitats socials d’aquesta població, entre elles, i un altre any, Càrites, per la seva destacada acció humanitària. El conjunt de les creacions, fetes expressament per a l’ocasió, s’han inspirat en el món del vi, ja que la família Engelhorn és propietària del Celler Bell·lloc de Palamós. Una iniciativa, la de Tots pintem, que es vol consolidar anualment. El pintor Enric Iglesies, una de les ànimes de la iniciativa, es va encarregar de la selecció dels autors de l’edició de l’any anterior i també ho ha fet de la d’enguany.