Ermonela Jaho i Maria Katzarava seran Desdemona a "Otello" de Verdi

La soprano Ermonela Jaho, qui va recollir un gran èxit entre el públic del Liceu amb la darrera producció de “Madama Butterfly”, cantarà el rol de Desdemona a l’”Otello” de Verdi, a les funcions assignades fins ara a Carmen Giannattasio, qui s’ha vist obligada a cancel·lar a causa d’una intervenció quirúrgica al genoll. Per la seva banda, Maria Katzarava cantarà la resta de funcions en el que serà el seu debut al Gran Teatre després de triomfar recentment a Oviedo amb “Il duca d’Alba”, de Donizetti.

Així Ermonela Jaho cantarà les funcions d’”Otello” del 21, 26, 29 de gener i 1 i 7 de febrer, mentre que Maria Katzarava farà el propi a les funcions del 27 i 31 de gener, 4 i 5 de febrer.

Nascuda a Albània, Ermonela Jaho torna al Liceu després de debutar-hi triomfalment la temporada 2012/13 amb “Madama Butterfly”. Ha cantat a teatres d’òpera com la Royal Opera House Covent Garden de Londres, Metropolitan de Nova York, Staatsoper de Berlín, Champs Elysées de París, Teatro San Carlo de Nàpols o La Fenice de Venècia, entre d’altres. Dels rols del seu repertori cal destacar Violetta (Arena di Verona, Òpera Reial d’Estocolm, Staats-oper de Viena, Deutsche Oper de Berlín i Bilbao), “Suor Angelica” (Covent Garden) i “Manon” (La Scala de Milà), entre d’altres.  

La soprano mexicana Maria Katzarava debutarà al Liceu amb “Otello” i amb la que serà la seva primera Desdemona, després que aquest desembre de 2015 debutés a Espanya amb l’òpera “Il duca d’Alba” al Teatro Campoamor d’Oviedo. Katzarava va saltar a la fama internacional després de guanyar l’any 2008 el Primer Premi al concurs Operalia, fundat i presidit per Plácido Domingo. Amb rols com Juliette de “Roméo et Juliette” (Gounod) o Violetta de “La Traviata” (Verdi), grans teatres com la Royal Opera House Covent Garden, La Scala o el Grand Théâtre de Ginebra li han obert les seves portes.Properament serà Micäela (“Carmen”, de Bizet) al Tetro Comunale de Bolonia, viatjarà a Moscou amb la companyia del Teatro del Maggio Musicale de Florència sota la direcció de Zubin Mehta i interpretarà a Margherite (“Faust”, de Gounod) al Grand Théâtre de Lausanne (Suïssa).