Es celebra el 10è aniversari de Les Nits del Coro de Sarrià de Ter

Amb les artistes Marina García i Ana Yanini, amb un fragment de “Sed o no sed”, un exercici de clown i teatre gestual

Redacció.- El proper dijous 1 d’octubre a les 21:30 h es celebra una funció especial per commemorar el desè aniversari de l’inici de la programació de cafè teatre a Sarrià de Ter “Les Nits del Coro”.
La celebració, prevista per al mes de maig i posposada per les restriccions de la COVID, comptarà amb la participació de diferents artistes. Obrirà la vetllada la companyia sietedemayo, on les artistes Marina García i Ana Yanini presentaran un fragment del seu treball en procés amb “Sed o no sed”, un exercici de clown i teatre gestual. A continuació l’acròbata i clown Cristina Solé durà a l’escenari exterior d’El Coro “Home” un work in progress al voltant de la vida en parella creat i dirigit a mitges amb el reconegut pallasso Leandre. La gala estarà presentada per Josep Pascual personatge representat per l’actor gironí Ovidi Llorente.
Les Nits del Coro 2010 – 2019
Va ser l’actor gironí Pere Hosta qui va donar l’avís a l’Associació Gironina de Teatre que a Sarrià de Ter tenien ganes d’omplir de teatre l’edifici que allotjava el casal de la gent gran. La coincidència que en aquell moment a l’entitat gestora d’El Galliner també es parlés de la necessitat de comptar amb un espai on la professió s’hi podés trobar i on es poguessin mostrar treballs en procés, va conduir a transformar quinzenalment El Coro en un cafè-teatre.
La negociació amb l’aleshores regidor de cultura de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, Sergi Torrentà, va durar tot l’estiu però no va ser difícil arribar a un acord, sobretot perquè hi van haver moltes ganes d’entesa entre ambdues parts.
Així, a les 22 h de dijous 7 d’octubre de 2010 Pere Hosta i el músic Domènec Boigues, presentats per l’actriu Mireia Peña, van posar en escena l’espectacle “Postal i Qual” i van néixer Les Nits del Coro.
Actualment la gestió del projecte va a càrrec de Operacions Espacials una empresa de desenvolupament i producció artística creada l’any 2019, amb l’objectiu de possibilitar l’exhibició d’arts escèniques en qualsevol municipi, en condicions i espais diversos, potenciant les col·laboracions i la creació de circuits per optimitzar recursos, compaginant qualitat, professionalitat i oportunitats per als artistes.
 
Programació de la Xarxa aquest darrer trimestre de 2020
Amb la recuperació d’algunes de les actuacions posposades per les restriccions de l’estat d’alarma, enguany es produeix un fet inusual, que s’entrellacen la temporada 2019-2020 i la nova temporada 2020-2021.
Acabant la temporada a Sarrià de Ter, després de la gala commemorativa del 10è aniversari, comptarem amb l’espectacle “Anselm & Jar” de Linibohemia, amb la participació de l’actor blanenc José Luís Gallardo; el duet d’improvisació gironí Vergüenza Ajena, amb Ovidi Llorente i José Malaguilla, i tancarà “Manojo de ideas” el nou espectacle de Juancallate. Cal destacar que després de passar una temporada per l’Espai d’arts escèniques El Centre, el cicle torna a la Cafeteria de l’Edifici del Coro, al centre del municipi.
Es donarà per finalitzada la temporada de Les Nits de les Vídues a Llagostera amb els contes per adults del veterà Rubén Martínez Santana.
Mentre que la programació prevista per a l’estiu al barri del Convent a la Bisbal d’Empordà passa als mesos de novembre i desembre i es trasllada al Teatre Mundial. A la capital empordanesa podrem gaudir de la clown Cristina Solé amb el work in progress “Home”; el reconegut mag gironí Fèlix Brunet; el sentit homenatge a la padrina Marieta a càrrec de Jordi Palet i Puig (membre de la cia. Farrés Brothers), i clourà la temporada el nou espectacle de l’artista Marta Renyer al capdavant de la companyia La Intrèpida.
El municipi de Cassà de la Selva serà l’encarregat d’inaugurar la nova temporada 2020-2021 que es trasllada de l’Espai del Casal al nou local de Les Golfes de Can Trinxeria, a la mateixa plaça de La Coma. Aquí comptarem amb les actrius Jimena Cavalletti i Elena Donzel que presentaran “Finales de mierda” amb la companyia Pela y Pelu; “Manojo de ideas” de Juancallate; el treball en procés “Sed o no sed” de la companyia sietedemayo; la sessió d’improvisació de José Malaguilla i Ovidi Llorente, i l’espectacle “Filosofia amena” del controvertit Colectivo Ameno.
Si res no ho impedeix, la programació s’allargarà fins al mes de juliol de 2021 però encara es troba en preparació.
La Xarxa
Xarxa Gironina de Cafè Teatre és el circuit d’espectacles de petit format que es desenvolupa d’octubre a juliol a diferents municipis de les comarques gironines.
La proposta es configura amb una programació d’arts escèniques eclèctica i professional que barreja diferents disciplines com el clown, els monòlegs, els contes i les titelles per adults, les lectures dramatitzades, la màgia o les noves tendències, entre d’altres.
Teatre de proximitat per adults normalment amb servei de bar, per compartir consumició i espectacle a preus populars en un ambient informal.
Malgrat els problemes per programar en temps de pandèmia, la Xarxa la formen actualment Les Nits del Coro de Sarrià de Ter, Les Nits de Can Gruart de Vilablareix, Les Nits de la Coma de Cassà de La Selva, Les Nits de les Vídues de Llagostera, Les Nits del Barri del Convent de La Bisbal d’Empordà i Les Nits del Monestir de Cervià de Ter.
La Xarxa compta amb la complicitat de les Àrees de Cultura de cadascun dels municipis participants, la producció de l’empresa gironina Operacions Espacials, el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de l’Associació Gironina de Teatre.