Es convoca el 4rt Premi Quim Masó a projectes de producció teatral

Temporada Alta estrena avui i el proper dia 4 les dues obres guanyadores de la passada edició

El Premi Quim Masó és L’únic guardó que existeix a casa nostra que distingeix la producció teatral D’un espectacle fet en català. El reconeixement es va posar en marxa el 2006 i ara, coincidint amb Temporada Alta, es convoca la quarta edició i s’estrenen dins del festival les dues obres guanyadores de la tercera convocatòria: Regla de tres, una coproducció de La Troca i P.O.R.C., i La conquesta del pol sud, produïda per la companyia que porta el mateix nom.

El premi va ser creat per L’empresa Bitò Produccions, la família Masó, Llibreria 22 i el grup Proscenium en record de L’actor, productor i director Quim Masó, conegut sobretot per ser un dels fundadors de la companyia El Talleret de Salt, amb la qual va dirigir diversos espectacles, i per crear Bitò Produccions juntament amb Josep Domènech i Salvador Sunyer.

El guardó té una dotació econòmica de 30.000 euros (una quantitat que no pot superar el 50% del cost total de la producció) i compta amb el patrocini de la Diputació de Girona, L’Ajuntament de Girona, L’assessoria D’empreses Ribas-Álvarez, Bitò Produccions i amb la coL’laboració de Caixa de Girona. El premi es convoca cada any per potenciar la producció i exhibició D’espectacles en català. El veredicte es dóna a conèixer durant el primer trimestre de L’any i s’estrena a la tardor, durant el festival. Així, el muntatge que guanyi la quarta edició es podrà veure en un escenari de Salt o Girona dins de Temporada Alta-2010.

El jurat de la quarta edició del Premi Quim Masó està format per reconeguts professionals del món de les arts escèniques: Àlex Rigola (director teatral i Teatre Lliure), Begoña Barrena (crítica teatral), Toni Casares (director teatral i Sala Beckett), Pere Puig (Sala La Planeta) i Salvador Sunyer (Festival Temporada Alta). El secretari del jurat és Guillem Terribas, de la Llibreria 22.

A la primera edició del Premi Quim Masó va guanyar Saló Primavera de Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso. El segon any es va imposar La dolça Sally de Daniela Feixas, un espectacle musical, però la impossibilitat per part de la companyia de trobar el finançament necessari per tirar endavant el projecte portà a L’organització del guardó a retirar-li la dotació econòmica. Fins ara, el muntatge no s’ha pogut estrenar. El passat mes de març es va lliurar el tercer Premi Quim Masó que, excepcionalment i per compensar el premi desert L’any anterior, va ser compartit i va anar a parar a mans de Regla de tres i La conquesta del Pol Sud.

Etiquetes: